RADNI VIKEND ZA POLICIJU

1079 0

SLAVONSKI BROD, 17. siječanj 2011. – Najviše se opet kralo, tukli se

i ozljeđivali, pijani vozači ugrožavali sigurnost u prometu, a maloljetnici bili u noćnom životu. Tijekom vikenda na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano je ukupno 16 kaznenih djela, od čega je 10 protiv imovine (sedam kaznenih djela teške krađe, dva kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo razbojništva), tri kaznena djela protiv života i tijela (dvije tjelesne ozljede i jedna teška tjelesna ozljeda), jedno kazneno djelo protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom (zlouporaba opojnih droga) i dva kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude). Oštećene osobe su upoznate sa pravom podnošenja prijedloga za kazneni progon u vezi onih kaznenih djela za koje to propisuju odredbe Kaznenog zakona. Policija protiv osumnjičenika podnosi odgovarajuće kaznene prijave, a za nepoznatim počiniteljima kaznenih djela nastavlja traganje.

 

U prošla tri dana na prometnicama iz nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama sedam osoba je lakše ozlijeđeno, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

 

Policijski službenici su prošli vikend, intervenirali u 11 slučajeva. Utvrdili su sedam prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz oblasti Zakona o nadzoru državne granice. Protiv svih prekršitelja podneseni su odgovarajući obavezni prekršajni nalozi, odnosno optužni prijedlozi. U jednom slučaju policija je zatekla maloljetnika na javnom mjestu iza 23 sata bez pratnje roditelja ili osobe od roditeljskog povjerenja o čemu je upozorila roditelje na kršenje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona.

 

Vikend akcija alkohol

 

Prometni policajci su za vikend proveli akciju Alkohol u okviru koje su poduzeli ukupno 152 mjere. Od toga je u 35 slučajeva utvrđena koncentracija alkohola u organizmu vozača. Najveća koncentracija alkohola koja je izmjerena iznosila je 2,14 promila. Utvrđeni su i ostali prekršaji, kao što su nepropisne brzine (48) ne korištenje pojasa u vožnji (18) i drugi prekršaji. Protiv svih prekršitelja policija podnosi obavezne prekršajne naloge, odnosno optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

U nedjelju oko 18.55 u Slavonskom Brodu, Radićeva ulica, prometni policajci su prilikom nadzora u prometu utvrdili da 51-godišnjak iz Zagreba, upravljao osobnim automobilom Peugeot, zagrebačkih registracijskih oznaka pod vidnim utjecajem alkohola. Izvršenim alk-testiranjem u njegovu organizmu je utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,14 primila. On je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post