RADOVI NA PODRUČJU OPĆINE VRBJE

1190 0

BODOVALJCI – Sredstvima iz općinskog proračuna ove su godine nastavljeni radovi na obnovi Doma u Bodovaljcima. Obnova doma potaknuta je održavanjem Pokladnog jahanja, sada već tradicionalne manifestacije

na koju sa svojim konjima dolaze uzgajivači konja s područja Brodsko-posavske županije, a i uzgajivači konja iz drugih županija. Hvalevrijedno je to druženje mještana sa gostima i sudionicima ove manifestacije u cilju očuvanja stare graničarske tradicije. Bilo je stoga nužno za ovu manifestaciju, ali i druga okupljanja mještana osigurati primjereno uređen prostor.

-Prvi dio obnove doma obavljen je u suradnji s Fondom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti još prije tri godine. Ove godine u obnovu doma utrošeno je 70.000 kuna u stari dio doma koji je ostao neobnovljen. Početkom ove godine smo počeli radove vlastitim sredstvima i bez tuđe pomoći jer se nije radilo o nekoj velikoj investiciji. Dom u Bodovaljcima sada ima uređen sanitarni čvor, a pločice su stavljene u sali u njegovom starom dijelu. Čekamo natječaj Fonda za zaštitu okoliša kako bi uredili fasadu, izmijenili stolariju i krovište, te uveli centralno grijanje. Na taj način imat ćemo u cijelosti obnovljen i uređen dom i energetski učinkovit objekt. Općina će osigurati novac za opremanje kuhinje i sale- kaže načelnik Igor Jurišić.

Related Post