RATNICI VELIKOG SRCA POMOGLI BRANITELJA SA SEDMERO DJECE

1023 0

NOVA GRADIŠKA – Humanitarna aukcija koju su podržali mnogi domaći i strani portali završila je na način, kako su u udruzi Hrvatski ratni veterani i planirali, 20. prosinca. Ratni veterani i simpatizeri udruge,

njih oko trideset nesebično je poklonilo svoje radove za humanitarnu prodaju preko internetske aukcije koju je pokrenula udruga Hrvatski ratni veterani 10. kolovoza ove godine.

Cilj je bio prikupiti što više novčanih sredstava koja bi se dodijelila obiteljima hrvatskih branitelja u teškoj materijalnoj situaciji. S obzirom da su prikupljena sredstva bila relativno mala i da se udruzi javilo tek nekoliko takovih obitelji, upravni odbor je odlučio sav iznos dodijeliti jednoj obitelji. Izabrana je obitelj Bubić iz Dubovca kod Okučana. Radi se o umirovljenom ratnom vojnom invalidu koji zbog životnih prilika i bolesti nekih članova obitelji živi u skromnim uvjetima i sa samo jednim prihodom uzdržava sebe i sedmero članova svoje obitelji.

Na samoj aukciji su bila 53 predmeta svi izrađeni rukama ljudi koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske. Bilo je i nekoliko predmeta simpatizera udruge koji nisu bili branitelji ali su podržali ovu akciju koja je odmah na početku dobila naziv Ratnici velikog srca. Od ukupno 53 predmeta sedamnaest je prodano putem interneta. Ostali su prodani na aukciji na završnoj svečanosti u Umagu gdje je Udruga imala svoj štand na Božićnom sajmu i gdje je koja je službeno okončana 20. prosinca 2015. godine.

Akciju je podržala i jedna obitelj iz Međimurja sa direktnom donacijom u novcu. Akciju su sve vrijeme trajanja pratili kao medijski pokrovitelj bjelovarski portal Zvono.eu, Bjelovar.info, portal Glasa Slavonije te radio postaje Krugoval iz Garešnice, Super radio iz Čazme, Bjelovarsko bilogorski radio BBR, portal Dragovoljac.com te mnogi drugi portali iz Hrvatske i inozemstva. (Nenad Šantalab)

Related Post

DAN EUROPE

Autor - 09/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA/REŠETARI, 9. svibanj 2013. – Na središnjem gradskom trgu danas su u organizaciji Društva „Naša djeca“ učenici osnovnih škola…