RAZRJEŠENJA I IMENOVANJA

1535 0

NOVA GRADIŠKA, 7. kolovoz 2012. – Dr. med. Dražen Oršulić (HDZ) novi je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška. Nakon što je ministar zdravstva smijenio dr. Zorana Jukića (HSS), političko-zdravstvenih i medijskih turbulencija,

te provedenog natječaja novogradiška bolnica dobila je novog ravnatelja.

 

Dr. Oršulić doktor je medicine, subspecijalist pulmolog, zaposlen je u Općoj bolnici Nova Gradiška na Internom odjelu. Ima svoju pulmološku ambulantu gdje obavlja mnogobrojnu dijagnostiku. Bio je pomoćnik ravnatelja Bolnice za kvalitetu i unapređenje medicinskog rada, predsjednik Povjerenstva za unutarnji nadzor, zamjenik predsjednice Povjerenstva za sprečavanje i suzbijanje bolničkih infekcija i te član Povjerenstva za lijekove.

 

Društveno je aktivan. Predsjednik je Hrvatske liga za borbu protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ Nova Gradiška, koja uspješno surađuje s srodnim udrugama kao što su udruga žene oboljelih od raka dojke i debeloga crijeva, „Udrugom „Hrabro dijete“, koja pomaže djecu i obitelji djece oboljele od malignih bolesti, Udrugom volontera i drugima. Potpredsjednik je Ogranka Matice hrvatske ogranka Nova Gradiška. Gradski je vijećnik i zamjenik predsjednika Vijeća. Davorin Slišurić (HDZ), dipl. iur. i dalje je zamjenik ravnatelja Opće bolnice.

 

Što će novi ravnatelj značiti za zdravstvo i zdravlje ljudi u našem okruženju treba pričekati i vidjeti. On je ipak, kao i svi drugi, politički ravnatelj. Politika je ta koja odlučuje o statusu novogradiške Opće bolnice o kojemu je proteklih mjeseci bilo dosta govora. Treba se nadati da je plašenje bolesnika, a i trenutno zdravih građana, da će morati na liječenje u dobre, požešku i brodsku bolnicu, bilo samo politička retorika, a ne zdravstvena strategija u državi. Pogotovo ne u Novoj Gradiški.

Related Post

DAN DRŽAVNOSTI

Autor - 24/06/2010 0
NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2010. – U povodu Dana državnosti vijence su položila i svijeće zapalila kod spomenika poginulim braniteljima izaslanstva…