LJETO NA SAVI

2364 0

Osim ribiča i stanovništva koje živi uz Savu, tu našu rijeku kao mjesto za jednodnevni izlet koristi sve veći broj izletnika iz novogradiškog kraja. Zbog krize i tankih kućnih budžeta svejedno, Sava je mjesto gdje se može besplatno kupati,

pecati uživati u hladovini vrba i roštiljati. Zahvaljujući mještanima Doline može se reći da je dolinska savska plaža jedno od najuređenijih mjesta na Savi u novogradiškom kraju i mjesto idealno za provesti ljetni vrući dan. Uredili su Dolinci prilaz Savi pa se tamo mogu bez problema dovesti plovila, uređena je obala i očišćen vrbik u kome su uzidali roštilj.

 

Kako kaže Željko Ivašković, tajnik braniteljske udruge „Prijatelji rijeke Save“, neotkrivene ljepote Save mnogi tek sada otkrivaju. Upravo su branitelji bili ti koji su, organizirajući, u povodu Dana domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja regatu od Siska do Doline, potaknuli mještane da urede kupalište i obalu.

 

Dolina i Sava nadohvat su ruke. Može se tamo automobilima, ali i biciklima. Prilika je to Novogradiščanima da, dok je ljeta i nemogućnosti da se kupaju u svom gradu, jer bazeni ne rade zbog nedostatka vode (ostaje Strmac), upute do Save. Požaliti sigurno neće.

Related Post

„USKRS U SIČICAMA“

Autor - 18/04/2017 0
Još jedno blagdansko druženje mještanima Sičica priredila je na uskrsni ponedjeljak Udruga mladih Sičice. Na ovoj tradicionalnoj kulturno-zabavnoj manifestaciji nastupili…