ZAJEDNICA MLADIH ŽUPE VRBJE: U čast kraljici svibnja

4597 0

Autor Višnja Mikić

Zajednica mladih župe sv Josipa Vrbje, predvođena mladim članovima Ivanom Turkaljem i Antunom Stipićem, upriličila je više sadržaja kojima tijekom svibnja časte Mariju, kraljicu svibnja. Tako su organizirali susrete župljana i hodočašće iz Vrbja u filijalu župe – Bodovaljce, a uskoro će u procesiji pohoditi i filijalu Sičice .

Prve nedjelje svibnja procesija sa Gospinim kipom pošla je iz crkve svJosipa u Vrbju do crkve sv Mateja apostola u Bodovaljcima, gdje su održani molitveni program i druženje u Društvenom domu u Bodovaljcima, uz projekciju filma Gospa Fatimska.

Druge nedjelje svibnja održan je središnji susret događanja u župi uz duhovnu obnovu koju je vodio studentski kapelan iz Zagreba, don Damir Stojić. Program je započeo procesijom od križa u Rokovoj ulici do župne crkve, uslijedio je molitveni program, a onda sveta misa koju je slavio don Damir, glazbeno animirao predstavnik slavljeničkog tima „Božja pobjeda“. Poslije svete mise don Damir je održao kratki nagovor u kojem se osvrnuo na važnost molitve i pozvao na ustrajnost u molitvi te upozorio na određene probleme društva današnjice, koji se odražavaju na živote mladog čovjeka ali i na ostale. Naglasio je kako je Krist uistinu jedini Put, Istina i Život za današnjeg čovjeka.

Slijedilo je euharistijsko klanjanje, a program je završio u Društvenom domu u Vrbju uz domjenak i druženje.

Slijedeće nedjelje planiraju hodočašće u Sičice, također s Gospinim kipom i to od župne crkve u Vrbju do crkve sv Andrije apostola u Sičicama, gdje će biti upriličen molitveni program, a poslije druženje i projekcija filma Lourdes 2. dio.

Zajednica mladih župe Vrbje, uz veliku pomoć svojih župljana, tako u svibnju časti Mariju, ali već duže vrijeme su aktivni i desna su ruka svom župniku i dekanu Novogradiškog dekanata, vlč Željku Volariću.

Related Post

Otvoren mjesec borbe protiv ovisnosti 

Autor - 17/11/2022 0
Autorica Ljiljana Lukačević, mr.spec.kliničke psihologije   NOVA GRADIŠKA, 16.  studeni 2022.  – U organizaciji Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada…