REŠETARI: Milka Perković (HSLS) ponovo izabrana za predsjednicu Općinskog vijeća 

1953 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI,  8. lipnja  2021. – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rešetari  MILKA PERKOVIĆ  (HSLS) je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja na čelu s ANDREOM MARINOVIĆ i članovima ŽELJKOM KOLAKOVIĆEM  i VLADIMIROM MAJETIĆEM, izabrana je za predsjednicu, a BRANKO BABIĆ (HSLS) za njenog zamjenika. 

Sjednica je započela  pod predsjedanjem DUBRAVKE BLAŽEVIĆ i završila pod predsjedanjem novoizabrane  predsjednice Općinskog vijeća MILKE PERKOVIĆ, koja je bila predsjednica i u proteklom mandatu. 

Vijećnici su  od strane  Mandatne komisije, na čijem je čelu bio HRVOJER MILAK, a članovi  IVANA PRPIĆ I MIROSDLAV JELANČIĆ,  informirani o rezultatima izbora održanim 16. svibnja. Lista HSLS-a   koju je predvodio ZLATKO AGA,  nadmoćno je pobijedila i u Općinskom vijeću dobila 10 vijećničkih mjesta, HDZ je dobila 2, a lista  koalicije HSS i SDP jedno mjesto. 

Zbog nespojivosti   obnašanja dužnosti načelnik Zlatko Aga je svoj mandat općinskog  vijećnika stavio u mirovanje i umjesto njega dužnost općinskog vijećnika  obnašat će IVO SEDLAČEK. 

Vijećnici su položili i potpisali zakletvu  i nakon intoniranja državne himne minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama  Domovinskog rata. 

   

Članovi Općinskog  vijeća su: MILKA PERKOVIĆ, ANDREA MARINOVIĆ, ŽELJKO  KOLAKOVIĆ, ŽELJKO DOMAZETOVIĆ, HRVOJE MILAK, BRANKO BABIĆ, DARKO BELIGOJ, MLADEN ROSSI, IVANA PRPIĆ  i IVO SEDLAČEK   sa Liste HSLS, VLADIMIR MAJETIĆ i  MIROSLAV JELANČIĆ sa Liste HDZ-e i  OZREN KRALJIĆ  sa liste HSS i SDP. 

Vijećnici su položili i potpisali zakletvu  i nakon intoniranja državne himne minutom šutnje odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama  Domovinskog rata. 

Predsjednica   Općinskog vijeća Milka Perković čestitala je vijećnicima  na izboru,  zahvalila se na ukazanom povjerenju kazavši da će funkciju, kao i u prethodnom mandatu, obnašati  odgovorno i savjesno, te biti uvijek na raspolaganju. Očekuje da će  Općinsko vijeće raditi odgovorno i konstruktivno, a  vijećnici se međusobno uvažavati   i djelovati u interesu  svih  građana u općini. 

 Općinski načelnik Zlatko Aga također  očekuje da će  Općinsko vijeće kao tijelo predstavničke vlasti i on kao izvršna vlast  biti dobri suradnici, međusobno se uvažavati   u, kako je naglasio izazovnom vremenu za Općinu Rešetari kao jedinicu lokalne samouprave. Posla je puno,  izazova i novih projekata dodao je, i   najavio prvu sjednicu Općinskog vijeća  na kojoj će se  izabrati  Odbori i  definirati novi pravac djelovanja.  

 -Ponosni smo na naš dosadašnji rad   jer smo najuspješnija Općina u Brodsko-posavskoj županiji po povlačenu sredstva iz EU fondova, koja, moram to naglasiti,  ne dolaze samo tako.  Želim i nudim suradnju, ali da bi napravili  kvalitetan iskorak  u interesu  naših  građana  moramo  svi dati svoj doprinos – kazao je načelnik Zlatko Aga. 

Related Post