“Zajc Ivek“ i “Djevojčica sa zlatnim pjegicama“ u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“

2639 0

GORNJI BOGIĆEVCI – Povodom Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga i završetka obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 15. studenoga, Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci i njena voditeljica organizirala je, a ujedno bila i domaćin još jednoj kulturnoj manifestacija 14. studenoga, a to je predstavljanje knjiga-bajki te izvođenje dviju istoimenih predstava „Zajc Ivek“ ( za dob 3-8 godina ) i „Djevojčica sa zlatnim pjegicama“ ( za dob 4-10 godina ) autorice KatijeRomac – diplomirane inženjerke matematike i informatike, koja pomalo slika, piše priče, radi predstave od svojih priča i radi s djecom u dječjem domu.

Napisala je do sada šest knjiga-bajki „Ana ispod oblaka“, „Delfina – princeza od koraljnih grebena“, „Pužica mudrica“, „Vučić krezubić iz Maksimira“, te dvije bajke „Zajc Ivek“ i „Djevojčica sa zlatnim pjegicama“ koje su imali priliku vidjeti u našoj knjižnici učiteljice i učenici od 1.- 4. razreda PŠ Gornji Bogićevci i PŠ Smrtić, PŠ Lađevac, predškolci i sva ostala zainteresirana djeca.

„Zajc Ivek“ je priča o zecu buntovniku, neprilagođenom, uvijek u sukobu s braćom, tu je opisan problema sukoba djeteta sa grupom. A ujedno je priručnik za roditelje – kako prepoznati agresivno ponašanje djece u djetetovoj okolini koji je autorica posvetila svoj djeci kojoj je život ukrao djetinjstvo.

Druga bajka „Djevojčica sa zlatnim pjegicama“ je priča o veseloj, humanoj djevojčici, o njenim pravim vrijednostima, koja je spasila svoga oca iz velike opasnosti, knjigu je autorica posvetila svojim sinovima, svojim sokolovima, da nikad ne zaborave letjeti.

Ove dvije bajke Vile pričalice oduševile su djecu, učiteljice i knjižničarku, u Knjižnici je odjekivao radosni smijeh i čuli se usklici uzbuđenja i sreće, svi su uživali i i pomalo sudjelovali u predstavama…

A veliko divljenje pokazala je i Vila pričalica razgledavanjem likovnih radova malih umjetnika koji su teme iz njenih bajki ilustrirali i prenijeli u crteže izložene u samoj knjižnici.

Po završetku ovoga predivnog događaja svi su se zasladili i osvježili grickalicama, keksićima i sokićima te otišli veseli svojim kućama iščekujući novi književni susret u svojoj dragoj Knjižnici. (Voditeljica Knjižnice:Jasminka Klarić)

Related Post

ZA PRSTE POLIZAT

Autor - 08/06/2014 0
CERNIK, 8. lipnja 2014. – Održana je 7. lipnja u organizaciji Udruge vinogradara i voćara općine Cernik, koja je, kao…