U Brodsko–posavskoj županiji do sada je ukupno petnaest restorana brendirano standardom „Okusi graničarskog Posavlja“, a brendiranje i standardizacija se nastavljaju
SLAVONSKI BROD, 5. srpnja 2019. – Na području Brodsko-posavske županije nastavili smo s brandiranjem ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi imaju tradicionalna jela našeg kraja.
Restoran Ribarska kuća i restoran Stupnički Dvori dva su nova objekta koja se priključuju standardu „Okusi graničarskog Posavlja.“
Nakon standardizacije i udruživanja ovoj velikoj obitelji koja u Hrvatskoj broji 150 restorana,u Brodsko – posavskoj županiji ih je sada ukupno petnaest a brendiranje i standardizaciju ćemo nastaviti i ubuduće.
Uoči sjednice Vijeća Turističke zajednice Brodsko-posavske županije koja će se održati 15. srpnja bit će im uručen ploča branda„Okusa graničarskog posavlja“ i jelovnici koji su na hrvatskom i engleskom jeziku a njihova ponuda promovirat će se na web stranici www.okusi.hr.
U Otočcu, 27. lipnja 2019. održana je sjednica Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije na kojoj su bili predstavnici svih turističkih zajednica županija uključenih u projekt. Na sjednici je donesena odluka o održavanju manifestacije pod nazivom DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE.
Manifestacija će se održati u vremenu od 15. do 25. studenog 2019. Svi nositelji standarda(preko 150 objekata u desetak županija) Okusi u tom periodu će po promotivnim cijenama u ponudi imati 2 tradicionalna menija od tri slijeda.
Ovoj nacionalnoj manifestaciji priključit će se i ugostiteljski objekti s područja naše županije. Na sjednici je dogovorena zajednička promotivna kampanja manifestacije i standarda koja će krenuti sredinom mjeseca rujna. Dogovorene su izmjene i nadogradnja prezentacije ponude Okusa na zajedničkoj stranici www.okusi.hr.
Direktorica ureda TZ BPŽ; Ružica Vidaković, univ. spec. oec. v.r