RIJEŠENO 14 KRAĐA

823 0

SLAVONSKI BROD, 27. kolovoza 2015. – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su kriminalističkim istraživanjem nad više osoba riješili 14 imovinskih kaznenih djela,

od kojih 11 kaznenih djela teških krađa i 3 kaznena djela krađe.

 

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, operativnim radom na terenu i dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili su sedam kaznenih djela teške krađe, za koja su osumnjičili 29-godišnjaka. Naime, dana 25. kolovoza, oko 4 sata, u Novoj Gradiški, u naselju Urije, policijski službenici su prilikom nadzora uočili muškarca u blizini kioska, odnosno mjesta počinjenja kaznenog djela, koji se dao u bijeg nakon što je ugledao policiju, ostavivši vreću sa otuđenim predmetima. No, ubrzo je uhvaćen te je utvrđeno da je riječ o 19-godišnjaku koji je pomagao 29-godišnjaku u počinjenju kaznenog djela, a koji je također ubrzo pronađen i uhićen. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 29-godišnjak, u vremenu od 9. lipnja do 25. kolovoza, noću, provalio u sedam kioska, od čega u pet kioska na području Nove Gradiške te po jedan kiosk u Novoj Kapeli i Cerniku. Pritom je otuđivao razne prodajne artikle: oko 2800 raznih kutija cigareta, 6 mobitela, tablet, duhan, te više boca bezalkoholnih pića. Policijski službenici su dio otuđenih predmeta pronašli, koje će vratiti vlasniku. Policija obojicu osumnjičenika kazneno prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a osumnjičeni 29-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, provedenim kriminalističkim istraživanjem, osumnjičili su 18-godišnjakinju i 21-godišnjaka za tri kaznena djela krađe iz trgovina na području Slavonskog Broda. Naime, dana 25. kolovoza oko 15 sati, osumnjičenog mladića su u krađi zatekli zaposlenici trgovine, no pobjegao je, odbacivši otuđene predmete, a u drugoj trgovini oko 19.10 sati, oboje je u krađi zatekao zaštitar, koji ih je zadržao do dolaska policije. Kriminalističkim istraživanjem policija sumnjiči 21-godišnjaka za tri, a 18-godišnjakinju za dva kaznena djela krađe. Nadalje je utvrđeno, da su osumnjičeni, dana 6. i 25. kolovoza, na području Slavonskog Broda iz trgovina na tri lokacije (Svačićeva ulica, ulica Petra Krešimira IV i Osječka ulica), otuđili veću količinu parfema (iznad 40 komada), te sportsku odjeću i obuću. Dio otuđenih predmeta, pronađen je i vraćen vlasnicima. Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznene prijave općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod, obuhvaćena je mlađa muška osoba na okolnosti počinjenja kaznenih djela teške krađe. Policijski službenici sumnjiče mladića, da je 24./25. kolovoza, provalio u trgovinu i kiosk na području Slavonskog Broda, otuđivši oko tisuću kuna iz kase i kafe aparata (novčanice i kovani novac) te razne cigarete. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, policijski službenici protiv osumnjičenika podnose posebno izvješće općinskom državnom odvjetništvu za mladež.

 

Policijski službenici ove policijske postaje, dovršili su još dva kriminalistička istraživanja zbog sumnje u dva kaznena djela teške krađe. U prvom slučaju, osumnjičena je 18-godišnjakinja da je od 14. do 17. kolovoza, u Slavonskom Brodu, u Zrinskoj ulici, provalila u kiosk i otuđila razne prodajne artikle (čokolade, bomboni).

 

U drugom slučaju, osumnjičeni su 19-godišnjak i 21-godišnjak, da su dana 24./25. kolovoza, u Slavonskom Brodu, u Ulici M. A. Reljkovića, sa trgovine otuđili nadzornu kameru. Policijski službenici su pronašli i od osumnjičenih oduzeli nadzornu kameru, koju su vratili vlasniku. Policija protiv troje osumnjičenika dostavlja kaznene prijave općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe.

Related Post