RODITELJI NORE ŠITUM PROZVALI UDRUGU „HRABRO DIJETE“

1410 0

Istina i pravda uvijek na kraju pokažu tko je imao kakav cilj. „Naš cilj su djeca”, objavila je udruga Hrabro dijete na svom Facebook-profilu

29. listopada 2013. – Roditelji Nore Šitum žele znati istinu: kamo je nesao novac? Roditelji male Nore posljednjih mjeseci mole da im se dostave papiri iz

Udruge Hrabro dijete u kojem se vidi cijelo financijsko izvješće. U udruzi šute… To su samo neki od središnjih naslova koji su danas bili na naslovnicama portala vodećih dnevnih listova i televizija. U bolnici Rebro roditelji hrabre lavice Nore Šitum, Ivica Šitum i Đana Atanasovska, sazvali su konferenciju za novinare. Oglasila se i udruga Hrabro dijete na svom Facebook-profilu. No, istina i pravda uvijek na kraju pokažu tko je imao kakav cilj – poručuju iz udruge.

 

24SATA.HR – Strašno je da to rade. Pa to je bila moja Nora. Moja svetinja. Naša misija je pomoći djeci i roditeljima. Zato smo Ivica i ja planirali graditi kuću u koju ćemo smjestiti obitelji djece oboljele od malignih bolesti. Mi znamo kako je doći u Zagreb s vrećicom i brinuti se o bolesnom djetetu. Sve što želimo je da ime našeg djeteta živi kroz pomoć drugima, rekla je Đana Atanasovska, Norina majka.

 

Koliko je novaca uplaćeno?

 

Posljednjih pet mjeseci ona moli da joj se dostave papiri iz Udruge Hrabro dijete, odnosno koliko je novca uplaćeno u humanitarnu akciju za njezinu kćer.

Na Đanino inzistiranje da javnost i ona imaju pravo znati koliko je novca uplaćeno na ime njezina djeteta, predsjednica udruge Jasminka Žužić ju je izbacila iz udruge kao člana.

U utorak će na konferenciji za novinare u bolnici Rebro roditelji ispričati cijelu istinu i odnos s udrugom Hrabro dijete.

S njima će biti i bivši tajnik i suosnivač udruge Alen Kocić. Inzistirao je da se mora iznijeti skupljeni iznos te je tražio da Žužić ne ulazi u politiku kroz udrugu. Ona je gradska vijećnica u Novoj Gradiški.

 

DNEVNIK.HR – U bolnici Rebro roditelji hrabre lavice Nore Šitum, Ivica Šitum i Đana Atanasovska, sazvali su konferenciju za novinare kako bi razjasnili situaciju koja je nastala na relaciji između njih i udruge Hrabro dijete preko koje se sakupljao novac za Norino liječenje.

‘Zahvaljujem vam što lažete, obmanjujete mene i javnost, što nemate nikakvog morala, što bacate ljagu na sve dobro sto ste učinili za mene i svu djecu od svega srca’, rekla je Đana Atanasovski, optužujući Jasminku Žužić, predsjednicu udruge Hrabro dijete da proteklih mjeseci skriva bankovne izvode i izvod donacijskog telefona u humanitarnoj akciji za Noru Šitum. Đana kaže da nisu tražili da se novac prebaci na račun Zaklade, već da imaju uvid u stanje prikupljenog novca. Pozivaju državne institucije koje se bave prevarama da iskoriste aparate koje imaju kako bi stali na kraj ovakvim stvarima. Bivši član udruge Alen Kocić kaže da je ovo smišljen plan, da je novac zamračen. Lažima su nazvali sve tvrdnje Jasminke Žužić, koja je kažu samovoljno zaključila akciju, a da oni nisu vidjeli niti jednu lipu kako je stizala. Pristala je da se napravi nezavisna revizija, a ovaj vikend poslala faks, kojim Đanu izbacuje iz udruge kojom, kaže Đana, upravlja kriminalno.

Ivica Šitum na pressici je pokazao i uplatnicu na 12 tisuća kuna koji su, navodno, bili uplaćeni nekome drugome bez njihova znanja.

Obitelj Šitum tvrdi kako je Jasminka Žužić retrogradno zatvorila akciju, a nakon toga je u javnosti pozivala ljude da se odazovu. Kažu i kako imaju informaciju da je kroz Udrugu prošlo oko 7,5 milijuna kuna, ali da ne znaju u koje je to sve svrhe bilo. Traže od Jasminke Žužić da se javno ispriča.

Zaklada Nora Šitum jos službeno nije osnovana. Đana Atanasovska je, kaže, imala zakonsko pravo naslijeđeno od kćeri da otvori račun, ali da to nije napravila. Sve je išlo, kaže, preko Udruge, no sada im se više im se nitko ne javlja. Bivši tajnik udruge Alen Kocić, traži da se ugasi udrugu, zbog sumnji da se sredstva nenamjenski troše. ‘Ako je sve ispravno, zašto se skrivaju izvori?’, pita Atanasovska.

Plan kojom su htjeli izgraditi kuću za drugu djecu sada, kažu, stoji, ali oni ne odustaju od svoje ideje. ‘Sve da ne dobijemo ni kunu, od ovog nećemo odustati, naći ćemo sredstva, ništa nas u ideji neće sputati. A njoj neka Bog pomogne, nadam se da je vrijedilo’, kaže Đana Atanasovska.

 

VEČERNJI.HR – Nakon konferencije za novinare Đane Atanasovske, majke preminule djevojčice Nore Šitum za čije se liječenje prikupljao novac, oglasili su se i iz udruge Hrabro dijete.

“Evo, ovo je taj ‘nestali’ novac”! Niti je nestao, a niti je zamračen. Jadno je i tužno je kad ljudi sude bez da čuju i pitaju drugu stranu. Do sada nas nitko nije pitao koliko nam je djece umrlo, koliko se još bori za život, a pogotovo kojoj sve djeci smo mogli “dati kartu za život” kao maloj Nori. Mi nemamo PR agenciju koja nam organizira evente, niti imamo PR agenciju koja nam organizira press konferencije, mi smo mali ljudi, mala slavonska udruga Hrabro dijete koja je jedina stala iza Đane kada je to trebalo i neka institucije ove države kažu imaju li ostala djeca koja čekaju svoju šansu za život PRAVO na to ili ne?! Tužno je i jadno što radite ostaloj bolesnoj djeci za koju se svakodnevno borimo. No, istina i pravda uvijek na kraju pokažu tko je imao kakav cilj. Naš cilj su djeca”, objavila je udruga Hrabro dijete na svom Facebook-profilu.

 

BANKOVNI IZVADCI SA FACEBOOK PROFILA UDRUGE HRABRO DIJETE:

kliknite za uvećanje

Related Post

LAG „ZAPADNA SLAVONIJA“

Autor - 06/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 6. lipnja 2014. – Jučer je u gradskoj vijećnici Lokalna akcijska grupa „Zapadna Slavonija“ u cilju održivog razvoja,…