KAZNENO DJELO

689 0

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji

 

Policija je jučer provela kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Temeljem naloga suda policija je obavila pretragu doma i drugih prostorija koje muškarac koristi. Pretragom je pronađena jedna automatska puška, jedan revolver i preko četiri tisuće komada raznog streljiva koje je on nezakonito posjedovao. Policijski službenici su od njega oduzeli pronađeno oružje i streljivo, a osim toga oduzeta su mu također i tri pištolja i tri lovačke puške koje je legalno posjedovao. Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

I ovom prilikom ponovo podsjećamo građane da je u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i da policiji mogu predati oružje, a za osobe koje dragovoljno predaju oružje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak, pa:

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Related Post

PROMETNA NESREĆA NA AUTOCESTI

Autor - 15/02/2013 0
SLAVONSKI BROD, 15. veljače 2013. – Jutros, oko 5,10 sati, na južnoj strani autoceste, kod Sikirevaca, dogodila se prometna nesreća…