ROKOVO U VRBJU: Folklorno druženje u povodu Dana općine i blagdana svetog Roka

6083 0

VRBJE, 17. kolovoza 2019. – Članovi KUD „Vrbje“ predvođeni predsjednicom Suzanom Petrović i još jednom su se iskazali na blagdan svetog Roka. Na zadovoljstvo Vrbjana, njihovih gostiju i općinskog načelnika Igora Jurišića, uspješno su organizirali tradicionalnu kulturnu i zabavnu manifestacija „Rokovo u Vrbju“. Organizirali su na mjesnom trgu hvale vrijedno blagdansko druženje i promovirali narodne običaje i tradiciju dovodeći i ove godine na pozornicu tamburaše, pjevačke i folklorne skupine, a na ulice Vrbja konjanike i svečano ukrašene konjske zaprege.
Članove kulturno-umjetničkih društava, okupljene mještane i njihove goste pozdravili su, u ime KUD-a „Vrbje“ predsjednica Suzana Petrović i općinski načelnik Igor Jurišić, koji svima koji djeluju u KUD-u zahvalio doprinosu koji daju u očuvanju folklorne tradicije i običaja, te očuvanju kulturne baštine i zato imaju potporu Općine Vrbje. Pohvale organizatorima uputila je Klara Šćuka, županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Brodsko-posavske županije, koja je i otvorila „Rokovo u Vrbju“ upriličeno u povodu Dana općine Vrbje i blagdana svetog Roka.
Uz domaćine ove su godine nastupila kulturno umjetnička društva „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca i „Tančec“ Rugvica, te klapa „Ogrc“ iz Novske.
Ni ovogodišnje okupljanje nije prošlo bez pečenog vola, janjetine i specijalitete s roštilja pa još jednom dobro zabavljalo u središtu Vrbja do kasno u noć.

Related Post