RUKOMET ŽENE – Visoka pobjeda Slavonke

722 0

NOVA GRADIŠKA, 20. svibanj 2012. – Natjecateljsku 2011/12.

godinu rukometašice Slavonke završile su jučer visokom pobjedom protiv osječke Olimpije 36:11 (15:7) . Samo početne dvije, tri minute bez realizacije obiju ekipa dale su tek naslutiti izjednačenu borbu. U ovom izvješću za istaknuti je brzu igru domaćih igračica, tranziciju iz pokretljive obrane u brzu kontru s atraktivnom realizacijom u čemu je, nakon pauze zbog ozljede vratne kralježnice, prednjačila Starčević, a njoj uz bok Milinović. Matematički rečeno, polovica Slavonkinih golova je njihovih ruku djelo.

 

Dvije najiskusnije igračice i trenerice, Zdunić i Čulina, podredile su igru ostatku ekipe a kada je bilo potrebno pokazale su i realizatorske sposobnosti. Igračice koje su nastupile sve su upisale poneki zgoditak i ponovo dokazale da na njih itekako treba računati u idućem prvenstvu.

 

Drugo poluvrijeme potvrđuje ovu tezu, kada su Malnar i Sekulić s nekoliko uzastopnih pogodaka ”dizale” rezultat na stranu domaćina. Mlada Đaković, još uvijek je pomalo rezervirana ali disciplinirana igračica, redovitim treninzima (što za nekolicinu ne možemo reći) i odnosom na utakmicama najavljuje puni učinak u idućoj natjecateljskoj sezoni.

Veteranka Bilešić iskazala se odličnom igru u obrani, pogotovo s igračem manje, te s nekoliko efektnih realizacija.Vratarka Sokić branila je odlično,uz obvezno dva,tri ”pacerska” gola s krilne pozicije, a vratarka Španović bila je bez veće minutaže na vratima.Trenerica Zdunić je veći dio drugog poluvremena s klupe vodila ekipu do kraja utakmice.

Za Slavonku su igrale vratarke Sokić i Španović, igračice u polju Bilešić 3, Sekulić 2, Malnar 3, Čulina 5, Starčević 10, Đaković 1, Milinović 7 i Zdunić 5.

 

Statistički gledano cjelokupno prvenstvo iz ”oka” izvjestitelja, je slijedeće: uz mnogo poteškoća i nepredviđenih okolnosti, ekipa Slavonke ostvarila je 6.mjesto na tablici, osvojila 20 bodova što je 50% ukupnog broja bodova, postigla je 516 golova (25,8 / utakmici), a primila 480 golova (24 / utakmici).

Meritornu statistiku i općeniti stručni komentar učinit će trenerica Zdunić nakon uvida u sve moguće parametre iz svake pojedine utakmice.

 

Koristimo prigodu čestitati ŽRK PAN Đakovo, apsolutnom pobjedniku ovogodišnjeg natjecanja sa stopostotnim učinkom i povratniku u drugoligaško društvo.

 

Related Post