Ruši se Omladinski dom i priprema izgradnja kampusa

5099 0

NOVA GRADIŠKA, 21. studeni 2017. – Jedno od zanimljivijih piranja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavio je gradonačelniku vijećnik Igor Babić (SDP). Budući, kako je kazao, postoji interes građana za izgradnju kampusa u Novoj Gradiški, zatražio je da kaže što se po tom pitanju radi, gdje je njegova lokacija, koji će mu biti kapacitet i sadržaji.

-Planiramo ozbiljan projekt kampusa sa devet učionica, velikim amfiteatrom i studentskim domom sa 40 soba. Lokacija je na prostoru današnjeg Omladinskog doma i streljane. Napravljeni su svi projekti za njihovo uklanjanje, kao i devastiranih zgrada koje se tu nalaze, osim zgrade „Munjare“ i starog zatvora koji je pod opaskom konzervatora. Uskoro ćemo krenuti u njihovo uklanjanje. Projekt smo kandidirali prema Ministarstvu regionalnog razvoja i tražimo oko 500.000 kuna za izradu projektne dokumentacije koja bi bila plaćena 90 posto iz njihovih izvora. Napravili smo izvrstan projekt, prezentirali ga i uskoro bi trebali krenuti s projektiranjem kampusa u Novoj Gradiški – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da se ulažu napori kako bi se u Novu Gradišku dovele ispostave više fakulteta.

-Ono što imamo sigurno je studij sestrinstva koje će ostati jer smo potpisali dodatne ugovore i zacementirali ostanak tog fakulteta u Novoj Gradiški. Fakultet se pokazao odličnim i ima puno više kandidata nego ima mjesta. Više ga ne može nikakva politička destrukcija odvući na jednu ili drugu stranu.

Vrlo ozbiljno pregovaramo s menadžmentom, a najvažniji što nam je cilj je dovesti informatiku. Pregovaramo sa dekanima sveučilišta u Slavonskom Brodu i Osijeku, a paralelno razgovaramo sa svim potrebnim ljudima koji se mogu uključiti. Nadamo se realizaciji tog velikog projekta koji je jako bitan za ostanak mladih ljudi u našem gradu – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post