S 2,04 promila alkohola automobilom pokosio prometnu signalizaciju

1077 0

REŠETRI/OŠTRI VRH, 4. travanj 2011. – U subotu oko 23 sata na državnoj cesti u mjestu Rešetari došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom koju je skrivio 47-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Golf“, novogradiških registracija. Muškarac je također s područja općine Rešetari i upravljao je automobilom s 2,04 promila alkohola u organizmu. Do nesreće je

 došlo kada je u raskrižju s ulicom Bana Josipa Jelačića u namjeri skretanja u lijevo prednjim središnjim dijelom automobila udario u vrh prometnog betonskog otoka, nakon čega vozilom lomi metalni nosač sa pločom za označavanje prometnog znaka za otok i prometni znak „obavezno obilaženje sa desne strane“. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, materijalna šteta je bez stručne procjene oko 5 tisuća kuna, a oštećene su Hrvatske ceste d.o.o. i 31-godišnji vlasnik osobnog automobila, kojim je upravljao 47-godišnjak. Protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim je uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog upravljanja pod utjecajem alkohola.

 

Pijani vozač udario u parkirani osobni automobil

 

U subotu oko 19,30 sati u mjestu Oštri Vrh, 25-godišnjak s područja općine Staro Petrovo Selo, upravljao je s 1,44 promila alkohola osobnim automobilom marke Lada“, slatinskih registracija, vlasništvo 25-godišnjaka iz mjesta Slatine i pri tom skrivio prometnu nesreću. On se kretao vožnjom unazad, kolnikom ceste i pri tom vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je stražnjom lijevom stranom vozila udario u stražnju lijevu stranu osobnog automobila marke „Mitsubishi Pajero“, vukovarskih registracija, koji je bio predhodno parkiran na parkirališnom prostoru sa sjeverne strane ceste. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta bez stručne procjene je oko 6 tisuća kuna. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog za prekršaj kojim je uzrokovao nesreću i optužni prijedlog za upravljanje pod utjecajem alkohola.

 

ŠVERCAO SE AUTOCESTOM I „UŠTEDIO“ 21.000 KUNA

 

NOVA GRADIŠKA, 4. travanj 2011. –  Policijski službenici su danas dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom iz Nove Gradiške, kojim su utvrdili osnovanu sumnju da je on počinio kazneno djelo „Prijevare“. On je u razdoblju od 13. siječnja do 23. studenog 2010. godine sa teretnim automobilom marke „Volvo“, novogradiških registracija u više navrata nepravilno koristio usluge auto-ceste. To je radio na način da je prilikom izlaska sa auto-ceste na naplatnim kućicama predavao kartice zadržane od prijašnjih putovanja, a s ciljem prikazivanja korištenja kraće dionice od stvarno prijeđene. Na taj način je plaćao manji iznos cestarine. Ovakvim radnjama on je oštetio Hrvatske auto-ceste za preko 21 tisuću kuna. Protiv njega slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Prijevare“.

Related Post