SA 2,19 PROMILA KADETOM POKOSIO ČETVORICU PJEŠAKA

548 0

Prošli vikend je (uključujući blagdanski ponedjeljak) na

području policijske uprave evidentirano ukupno 31 kazneno djelo od čega je 27 kaznenih djela protiv imovine, te po dva kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom i dva kaznena djela protiv pravosuđa. U oblasti prometa dogodilo se 17 prometnih nesreća od čega šest s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teško ozlijeđene, dok je 10 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su intervenirali u sedam slučajeva zbog nasilničkog ponašanja u obitelji i sedam put zbog narušavanja javnog reda i mira. Bilježe se dva požara s materijalnom štetom u kojim nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

 

Aktivnosti u oblasti prometa


Prometna policija je nadzirući promet tijekom blagdana utvrdila 103 prekršaja, od čega se 74 prekršaja odnosilo na nepropisne brzine. U sedam slučajeva utvrđeno je da su sudionici u prometu bili pod utjecajem alkohola. Najveća brzina utvrđena je na autocesti, a iznosila je 213 km/h, a najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 2,20 promila. Ostali prekršaji kao što su oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, neregistrirano vozilo, ne korištenje sigurnosnog pojasa utvrđeni su u manjem broju.

 

Pješaci Božić slavili u bolnici, a pijani vozač u pritvoru


U nedjelju oko 4.10 sati u Novoj Gradiški, na raskrižju ulica Kraljevića, Potočna i Zrinskih dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, dvije lakše, dok je jedna osoba odbila liječničku pomoć. Do nesreće je došlo jer se 42-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Opel Kadet nije približavao raskrižju sigurnosnom brzinom, već je u kočenju na obilježenom pješačkom prijelazu udario u skupinu pješaka koji su prelazili kolnik. Pritom su 20-godišnjak i 25-godišnjak odbačeni na kolnik, dok su 22-godišnjak i 31-godišnjak (državljanin Njemačke) nabačeni na poklopac motora, nakon čega su odbačeni na kolnik. Ozlijeđenim pješacima je ukazana liječnička pomoć u bolnici u Novoj Gradišci, gdje je utvrđeno da je 31-godišnjak teže ozlijeđen i zadržan na daljnjem liječenju, dok su 20-godišnjak i 22-godišnjak lakše ozlijeđeni i pušteni kući, a 25-godišnjak je odbio liječničku pomoć. Policijski službenici su alko-testom kod 42-godišnjeg vozača utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu u iznosu od 2,19 promila, a kod pješaka u rasponu od 1,6 do 1,80 promila. Alkoholizirani vozač je uhićen, zadržan u službenim prostorijama, te je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje. Protiv njega u suradnji sa državnim odvjetništvom slijedi kaznena prijava i odgovarajući optužni prijedlog.

 

Napio se i unatoč zabrani vozio automobil


U subotu oko 2,15 sati policijski službenici su u Slavonskom Brodu, Mesićeva ulica, nadzirući promet utvrdili prekršaje. Zaustavivši osobni automobil Audi kojim je upravljao 26-godišnjak, utvrdili su da upravlja vozilom iako mu je prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Također su alkotestom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,20 promila. Policija je alkoholiziranog vozača dovela i zadržala u službenim prostorijama do otriježnjenja. Protiv njega slijedi kaznena prijava i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post