SELJAČKI SINDIKALNI VOĐA TOMISLAV POKROVAC

1575 0

Ako ni nakon ustavne tužbe seljacima ne budu isplaćene potpore krajnja seljačka mjera opet je izlazak na ceste i stara metoda blokiranja prometnica – kaže Tomislav Pokrovac

 

NOVA GRADIŠKA, 6. studenog 2013. – Hrvatsko selo, hrvatski seljak i hrvatska poljoprivreda nikada nisu bili u težem položaju. Stanje je alarmantno i neodrživo jer ne vidim da netko u hrvatskoj poljoprivredi može funkcionirati. Cijene seljačkih proizvoda su niske i hrvatsko selo ne može opstati u uvjetima u kojima uvijek netko zarađuje na grbači seljaka – kazao je danas sindikalni seljački vođa Tomislav Pokrovac u emisiji Radija Nova Gradiška “Glas naroda”.

 

Kazao je da potpore koje seljaci dobivaju nisu potpore već spoticaji, optuživši hrvatsku vlast da diskriminira seljaka, ustvrdivši da dvije godine Hrvatska nema Ministarstva poljoprivrede i pravog ministra poljoprivrede jer ministar Tihomir Jakovina i dalje obmanjuje javnost i seljake kojima je ostao dug države za potpore u visini od milijardu kuna.

 

Zbog toga će, kazao je Pokrovac, podnijeti ustavnu tužbu i pravnim putem doći do novca koji im pripada, naglašavajući da seljaci ne traže ništa više od toga. Krajnja seljačka mjera protiv Vlade, koja nije ispunila seljačka očekivanja, opet je izlazak na ceste iako to, kako kaže Pokrovac, kao stara metoda blokiranja cesta, ne odgovara seljacima koji prestaju raditi na svojim njivama i u stajama, ali i drugim građanima.

 

Govoreći o aktualnom stanju u poljoprivredi Pokrovac je ustvrdio da je, unatoč svim nedaćama koje prate poljoprivredu ona jedina dohodovna grana i da se na njoj treba bazirati ukupan razvoj države, jer ako je seljak siromašan, onda je siromašna i Hrvatska, kao što je to sada i slučaj.

 

Bezobraznim od Ministarstva poljoprivrede i ministra smatra neisplatu potpora seljacima, jer kako je naglasio, seljak nikada nije tražio nešto što mu ne pripada. Očekuje pozitivne pomake od burze poljoprivrednih proizvoda u Osijeku u trženju poljoprivrednih proizvoda. Smatra da treba reda na tržištu poljoprivrednih proizvoda jer seljaci ne mogu svoj proizvod prodavati ispod cijene proizvodnje, a napokon, uz smjenu ministra Jakovine, nakon 20 godina ove države, napraviti i strategiju hrvatske poljoprivrede.

Related Post