SEMAFORA NIKAD DOSTA – Semafori su sigurnost za sve sudionike u prometu pa i pješake

922 0

NOVA GRADIŠKA, 17. lipnja 2010. – Da Nova Gradiška ima prolema sa semaforima, a time i sigurnim odvijanjem prometa upozorili su na posljednjoj sjednici gradskog Vijeća vijećnici Mirko Golovrški i Josip Stanešić i zatražili da gradska uprava poduzme mjere, i otkloni nedostatke. Založili se za postavljanje semaforana i na ostala za sigurnost prometa kritična raskrižja u gradu. Mirko Golovrški je upozorio na semafor na raskrižju kod Kauflanda, koji nekoliko dana nije bio u funkciji, a desila se i jedna prometna nezgoda. Golovrški upozorava na brojne učenike koji prolaze tim raskrižjem do Osnovne škole „Mato Lovrak“. Gradonačelnik Josip Vuković kazao je da se to više ne smije dešavati i da će zatražiti pismeno izvješće od Županijske uprave za ceste.  

Josip Stanešić je zatražio da se semafori postave i na druga raskrižja, posebno ono kod Fine, te na promet traktora kroz središte grada jer ugrožavaju sigurnost. Odgovarajući na vijećnička pitanja Stjepan Posavčević je kazao da se sa Županijskom upravom za ceste priprema postavljanje semafora na raskrižju Ljubibratićeve, Psunjske, Karla Dijenješa i Frankopanske ulice, a na raskrižju kod Kauflanda postavljanje kružnog toka prometa. Što se tiče prometa traktora kroz grad za to je, kazao je Posavčević, nadležna Policija. Spomenut je i samfor u središtu grada koji godinama ima neusklađenu signalizaciju. (F.S.) 

 

Related Post

POČEO DJEČJI TJEDAN

Autor - 06/10/2014 0
Djeca žele utočište za nezbrinute životinje da ne budu gladne i nesretne NOVA GRADIŠKA, 6. listopad 2014. – Danas točno…