Šarenilom kostima i pokladnim maskama najmlađi Novogradiščani dominirali su središtem grada i uživali u pokladnom druženju

1224 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2019. – Nakon prošlogodišnjeg neuspješnog eksperimenta kada su se istoga dana održale velike i male maškare vratilo se na staru tradiciju održavanja pokladnih dana namijenjenih za djecu i odrasle. Danas (subota) su tako zahvaljujući Društvu „Naša djeca“ gradom ponovo vladale male maškare, a sutra (nedjelja) će vladati velike maškare.

Vesela i šarena povorka krenula je ispred Osnovne škole „Mato Lovrak“, prošla Benkovićevom i Ulicom slavonskih graničara i došla do središta grada gdje su se na pozornici uz igru, ples i pjesmu predstavile dječje pokladne skupine. Veselo je bilo i ispred pozornice, a najznačajniji je trenutak bio kada je malim maškarama zamjenik gradonačelnik Borislav Vidošić dragovoljno predao ključeve grada.

U suradnji s Dječjim vrtićem i osnovnim školama Društvo „Naša djeca“ tradicionalno je i ove godine organiziralo dječji pokladni dan. Zahvaljujući tetama iz vrtića i učiteljima djeca su i ove godine uživala u pripremama za maškare, a posebno danas kada su šarenilom svojih kostima i pokladnim maskama dominirali u središtu grada i uživala pokladnom druženju. Nije izostalo ni zadovoljstvo mama i tata, baka i djedova koji su napunili su središnju gradsku ulici i gradski trg, uživali u nastupu svojih ljubimaca.

Okupljenima su se obratili predsjednica Društva „Naša djeca“ Verica Lukačević i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

Sutra će se odrasle pokladne skupine okupiti u Maloj gdje će, kako se očekuje, gradonačelnik maškarama predati ključeve grada, a pokladna povorka potom krenuti do središta grada gdje će se predstaviti pokladne skupine i proglasiti najbolje maske. Uslijedit će potom u šatoru pokladna zabava, svirati će Jocker Band, a kao gost nastupiti će Marijana Perinić PreCjednica STAMP UP.

U utorak će se tradicionalno u Maloj spaliti lutak Rade i završiti ovogodišnji novogradiški pokladni dani.

Related Post