SEMINAR ZA NOGOMETNE SUCE

930 0

Zbora nogometnih sudaca i instruktora organizira i provodi

Seminar za zvanje nogometni sudac – pripravnik.

 

-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidatkinje i kandidate iz redova aktivnih i bivših igrača, školske i studentske mladeži te ostalih građanki i građana, da se prijave na Seminar za zvanje nogometni sudac – pripravnik.

 

Ispit za nogometnog suca može polagati osoba koja u vrijeme prijavljivanja za ispit nije mlađa od 15 godina niti starija od 30 godina.

 

Ispit ne može polagati (članak 4. Pravilnika):

a) Osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćnom sudskom presudom osuđena za kazneno djelo ili prekršaj u športu ili u svezi sa športom (nadležni Sud),

b) Osoba koja je diskvalificirana odlukom mjerodavnog odbora športskog saveza (nadležni nogometni savez),

c) Osoba s tjelesnim nedostacima ili zdravstvenim nalazima koji bi mogli onemogućiti normalno obavljanje dužnosti nogometnog suca.

 

Potvrde i ocjene o zadovoljavanju traženih uvjeta kandidati su dužni dostaviti prije polaganja ispita.

 

Uz prijavu o polaganju ispita, potrebno je dostaviti (članak 5. Pravilnika):

a) domovnica (fotokopija),

b) kratki životopis s osvrtom na športski rad,

c) dokaz o igračkom stažu (za igrače koji su igrali u klubovima 1. HNL najmanje 4 godine može se dopustiti polaganje ispita za zvanje savezni nogometni sudac poslije stjecanja zvanja suca),

d) potvrdu o nekažnjavanju iz članka 4. a i b koju daje ovlašteno tijelo,

e) liječničku potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti

 

Prijave se primaju do 28. veljače 2013.g. popunjavanjem Upitnika. Nakon proteka roka moguće su prijave za naredni seminar koji će se organizirati kada se prijavi minimalno 10 kandidata.

 

Seminar će započeti početkom mjeseca ožujka 2013.g., a točan termin biti će objavljen na web stranici Zbora, te putem e-mail-a na adrese prijavljenih kandidata.- navbodi se u obavijesti koju je potpisao Josip Kunecki, predsjednik Zbora nogometnih sudaca.

Related Post