„SIGURNO U ŠKOLU S HAK-om“: Ove godine novogradiškim su se priključili i cernički mališani

973 0

NOVA GRADIŠKA, 8. rujna 2018. – „Sigurno u školu s HAK-om“ akcija je koja se provodi 50. godina, a Auto klub Nsva Gradiška jučer ju je organizirao jedanaesti puta za redom. Suorganizatori su bili Pučko otvoreno učilište AMC, AMC Nova Gradiška, Biciklistički klub “Psunj”, Policijska postaja Nova Gradiška i Oldtimer klub “Classic 99”.

Cilj ove tradicionalne akcije je prometna preventiva i upozorenje vozačima na povećan oprez u prometu, kao i edukacija novih sudionika, posebno prvašića, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Uz učenike prvih razreda novogradiških osnovnih škola „Ljudevit Gaj“ i „Mato Lovrak“ te djece iz novogradiških vrtića “Radost” i “Maslačk” kojima su se ove godine priključili i prvašići iz OŠ “Matija Gubec” Cernik i polaznici cerničkog vrtića.

Po dolasku na poligon svi su dobili reflektirajuće prsluke, bočice za vodu, djelatnici Stanice za tehnički pregled obavili su i “mini tehnički pregled” bicikala, a potom je djecu i roditelje pozdravila Gradska glazba. Uživali su i u nastupu Majde Kovačević i Lane Ljubičić, članica Plesne skupine Marine Mihelčić, koje su pripremale trenerica Nataša Ledić i jedna od članica Plesnog studija Valentina Ivanišević. Uslijedile su riječi dobrodošlice. U ime organizatora obratila im se Jelena Zec, u ime općine Cernik načelni Vitomir Žakić, a potom je župan Danijel Marušić i otvorio ovogodišnju manifestaciju. Svi su djeci poželjeli uspjeh u školi, vrtiću, kao i puno sigurnosti u prometu.

Donatori, Auto klub Nova Gradiška, Grad, Općina Cernik i Brodsko-posavska županija osigurali su sredstva za nabavku 6 bicikala, koji su uručeni za spomenute škole i vrtiće, a preuzele su ih ravnateljice OŠ Ljudevita Gaja, “Matija Gubec” Cernik , Blagica Pečnjak i Reza Benković te Saša Keser za OŠ “Mato Lovrak”, a za vrtiće ravnateljica Vera Trobić. Naime, prema kurikulu za učenike 5-ih razreda propisano je i učenje vožnje biciklom te polaganje ispita, za što će sada u ovim školama svi imati priliku, dakle koristit će školski bicikl, a znanje će ispitati komisija u kojoj će biti i predstavnik Auto kluba i Policije.

Poslije vožnje počasnog kruga poligonom, a vesele mališane vodili su članovi Biciklističkog kluba “Psunj”, što je i na kraju akcije učinio i policajac u zajednici Tomislav Maraković, djeca su uspješno svladala i vožnju prema prometnim pravilima, a potom vrijeme provela u igri i različitim veselim sadržajima koje je za njih pripremio organizator. Sve čestitke na ovoj iznimno uspješno organiziranoj akciji svima koji su sudjelovali, kako u pripremi, tako i u njezinoj provedbi.

Related Post

PODVOĐENJE I ODNOŠAJ S DJETETOM

Autor - 17/01/2013 0
SLAVONSKI BROD, 17. siječanj 2013. – Policijski službenici su u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom Slavonski Brod proveli kriminalističko istraživanje…