SIGURNOST UGROŽAVALI RAZBOJNICI, LOPOVI, PIJANI VOZAČI I NASILNICI

875 0

26. travanj 2011. – Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom ovog produženog vikenda evidentirano je ukupno 32 kaznena djela od kojih su 31 kazneno djelo iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz strukture organiziranog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela kojih je bilo 22 i to osam kaznenih djela teške krađe, sedam kaznenih djela krađe, šest kaznenih djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo razbojništvo.

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom produženog vikenda dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća od kojih pet s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teže ozlijeđena, a dvije osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede.

Tijekom ovog vikenda evidentirano je ukupno 19 prekršaja i to sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, osam prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Zakona o oružju, jedan prekršaj iz Zakona o strancima i dva prekršaja iz Carinskog zakona. Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom ovog produženog vikenda evidentiran je jedan požar u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je bila neznatna.

U petak oko 22,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Ivana Antunovića dogodilo se kazneno djelo „Razbojništvo“ nad 29-godišnjakom iz Slavonskog Broda. Razbojništvo se dogodilo dok se muškarac nalazio na parkirališnom prostoru pored svog osobnog automobila marke „Opel Astra“, SB-registracija. Tom prilikom prišla mu je nepoznata muška osoba, koja ga je udarila nepoznatim predmetom u leđa, a potom ušla u njegov osobni automobil s kojim se udaljila u nepoznatom smjeru. Policija je odmah započela kriminalističko istraživanje, pa je u subotu ujutro zbog sumnje da je počinio ovo kazneno djelo uhićen 39-godišnjak iz Slavonskog Broda. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem nad njim utvrđena je osnovana sumnja da je on počinio ovo kazneno djelo. Policijski službenici su pronašli otuđeni automobil na području grada Slavonskog Broda, te je na tom mjestu obavljen očevid, a vozilo vraćeno oštećenom. Protiv 39-godišnjeg muškarca slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Razbojništvo“.

 

POLICIJA UHVATILA LOPOVE KOJI SU U MEDARIMA POKRALI BIRTIJU

 

NOVA GRADIŠKA, 26. travanj 2011. – U noći s petka na subotu u mjestu Medari dogodila se teška krađa u jednom ugostiteljskom objektu, vlasništvo 31-godišnjakinje s područja općine Dragalić. Tom prilikom nepoznati počinitelj je uporabom tjelesne snage nasilno izbacio iz ležišta okvir zaključanih vrata skladišne prostorije i iz unutrašnjosti otuđio razna alkoholna pića i cigarete. Policija je u subotu oko 17,30 sati uhitila 36-godišnjaka i 15-godišnjaka zbog sumnje da su počinili ovo kazneno djelo. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su njih dvojica počinili ovo kazneno djelo. Dio otuđene robe policija je oduzela od muškarca, a dio od maloljetnika dok su jedan dio robe potrošili konzumacijom. Protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava za „Tešku krađu“ Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški, a protiv 15-godišnjaka kaznena prijava za isto djelo Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

 

ZARADIO ČETIRI PRIJAVE JER JE VOZIO PIJAN I BEZ DOZVOLE

 

NOVA GRADIŠKA, 26. travanj 2011. – U subotu oko 20 sati u Novoj Gradiški, 36-godišnji vozač je vozilom prošao u raskrižju kroz crveno, a potom odbio stati na znak policijskog službenika. Muškarac je tom prilikom upravljao pod utjecajem alkohola (2,20 promila) osobnim automobilom marke „Opel“, slatinskih registracija. Policija ga je zaustavila u ulici Ivana Domca i tom prilikom utvrdila da je muškarac s područja općine Staro Petrovo Selo, te pored alkoholiziranosti utvrdila da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije, a protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški za prekršaje: „Nepoštivanje svjetlosne signalizacije na raskrižju“, „Ne postupanje po znaku policijskog službenika“, „Upravljanje motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje“ i „Upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola“.

 

TROMBLONSKA MINA U KANALU

 

NOVA GRADIŠKA, 26. travanj 2011. – U subotu oko 9,30 sati u blizini mjesta Šagovina Mašićka u kanalu pored lokalne ceste, djelatnik jedne tvrtke za razminiranje pronašao je neeksplodirano ubojito sredstvo. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko posavske, koji je utvrdio da se radi o trenutnoj tromblonskoj mini „M-60“, te ju oko 11,20 sati uništio na mjestu pronalaska.

Related Post