Sjajni Latal i Sertić

1198 0

19. veljače 2011. – Večeras je u našoj sportskoj dvorani

odigrana jedna vrlo kvalitetna, zanimljiva i za bodove jako značajna utakmica. Gostovao je jesenski vice-prvak Ivanjska, koja se predstavila u vrlo dobrom izdanju. Utakmica je završila pobjedom favorita, gostujuće momčadi s 36:31 (20:13). Naši mladi rukometaši odigrali su dva različita poluvremena. U prvom su bili prilično indisponirani, pa je Ivanska dominirala i postigla nekoliko vrlo lakih pogodaka , a u nastavku novogradiški rukometaši zaigrali su vrlo dobro i dobili to poluvrijeme sa 18:16. Da nije bilo niz nerezonskih dodavanja, a još više pucanja na gol iz pozicija gdje se inače postižu golovi, mirne duše mogli su naši mladi rukometaši čak i pobijediti. Ivanjska se predstavila raznovrsnim repertoarom udaraca i kombinacija, osobito u prvom dijelu, kada naši igrači to nisu znali ili mogli spriječiti, jer su gosti bili zaista moćna momčad. Međutim, zanimljivo, njihov vratar je pokupio samo u prvom poluvremenu 8 udaraca, od toga 6 sa krila od kuda naši obično postižu golove.

Da nije bilo prvog neuvjerljivog poluvremena i mnogo promašenih udaraca na gol, a uz to treba reći da im je i vratar odlično branio, večeras bi Novogradiđščani mogli slaviti. Međutim, prekretnica u drugom poluvremenu bio je vratar Dino Latal kojeg je trener Ivan Sertić postavio na gol. Izvrsno je branio, čak je u 4 navrata i obranio zicere kada su gostujući iskusni igrači sami izbili pred naš vratarev prostor i skok-šutem silovito pucali, ali je Latal sjajno obranio. Kao što to obično biva kada vratar sjajno brani raste i moral momčadi, pa su naši rukometaši prosto dominirali pred golom gosta i što je najvažnije odvažno su pucali. U prvom poluvremenu kada je momčad postigla samo 13 golova najbolji strijelac bio je Filip Prša sa 4 gola, od toga dva iz sedmerca, te Marko Sertić također sa 4 gola, ali sve iz igre. U tom periodu igre imali smo samo 2 sedmerca, a gosti 4. Golgeter Ivanišević postigao je 2 gola, Matej Orelj također 2, a Marko Ćosić 1. To prvo poluvrijeme gosti su vodili nakon 4 izjednačenja rezultata, a nakon 5:5 su prešli u vodstvo sa 3, 4, pa i 5 golova razlike(16:11 u 23. minuti), a u završnici poluvremena bilo je i 13:19 i na kraju prvog poluvremena velikih 13:20. Nastavak je donio, kako smo ranije opisali, sjajno branjenje Latala i silni polet, pa se rezultat postepeno smanjivao.U 32. minuti dvije kontre Ivanjske Latal skida, zatim još dva puta uzastopno iz igre, a nakon toga počinje naša golijada: Orelj 14:20, Prša iz semerca 15:20, Orelj opet 16:20, gosti iz dva uzastopna penala povećavaju na 16:22, Latal skida još jedan zicer, Zdravko Zaužel smanjuje na 17:22, gosti opet iz nepostojećeg sedmerca dižu na 17:23, Filip Prša postavlja 18:23 iz sedmerca, Latal brani jednu bombu iz vana. Publika, koje je bilo večeras zaista puno bodri naše rukometaše, Mario Latal stvara „odbojkašku“ ludu atmosferu svojim bubnjevima, ali mu ne ostaju dužni navijači Ivanjske koji su došli u velikom broju jer su imali više rekvitita: Zavijala je vatrogasna sirena, udarali bubnjevi i truba svirala u stilu napada američke konjice. Međutim, sve to nije pomoglo, naši su igrali kao preporođeni.

Trener naređuje presing, kojeg su vrlo dobro odigrali i oduzeli dvije lopte i jedan od najboljih igrača večeri, uporni i borbeni Marko Sertić u dvije kontre smanjuje na 20:23 u 39 minuti Prša iz petog našeg penala smanjuje na 21:24 u 43. minuti, a suci po drugi put isključuju Sertića, a prethodno su bili isklučeni Prša i Miletić, što gosti koriste i povećavaju vodstvo. U 45. minuti kontrom Sertića i prodorom Ivaniševića dolazimo na minimalnih 23:26. Bilo je to deset minuta prije kraja, gledajući samo drugo poluvrijeme, 7:3 je za Novogradiščane. Opet Latal brani, a Prša dovodi do 24:27. Tada dolazi do malog pada silnog tempa kojeg smo dali, pa gosti iz dva penala povisuju nakon mini serije na 25:30, Ivanišević smanjuje na 26:32 s pozicije pivotmena, Sertić hrabrim prolazom nakon sjajne finte poentira za 27:33, nedugo zatim i na 28:35, Orelj diže sa dva svoja uzastopna bijega na 30:36,a Prša zaključuje utakmicu sa svojim devetim golom za konačnih 31:36. Da nije bilo neuvjerljivog prvog poluvremena i očajnih šuteva s krila, kada je vratar Ivanjske doslovce dobrim postavljanjem sve šuteve pokupio, a naš vratar upravo s tog mjesta primio 7 golova, rezultat je mogao biti i u našu korist. Treba istaći da smo u drugom poluvremenu protiv vice-prvaka odigrali pozitivno 18:16 sve govori. Ipak, bila je to jako dobra utakmica, burno navijanje punog gledališta i jedino je izostala pobjeda.

 

Večeras su za Novu Gradišku igrali: Filip Penić, Marko Ćosić, Matej Orelj, Igor Mihić, Marko Miletić, Marko Lončarević, Zdravko Zaužel, Filip Prša, Marko Sertić, Dino Latal, Mladen Ivanišević i Ivan Dujić, uz svoga trenera Ivana Sertića.

Golove su postigli: Prša 9, 5 iz sedmeraca, Orelj 8, Sertić 7, Ivanišević 5, Ćosić i Zaužel po 1.

 

Related Post