SJEDNICA ODBORA ZA OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE UTEMELJENJA 121. BRIGADE

948 0

Pukovnik Adam Tomičić, novi je predsjednik Odbora, a Jozo Bungić njegov zamjenik

 NOVA GRADIŠKA, 26. svibnja 2010. – Članovi Odbora za obilježavanje obljetnica utemeljenja 121. brigade HV-e i drugih obljetnica iz Domovinskog rata i ove su godine stavili niz primjedbi na organizaciju proslave 15. obljetnice Vojno redarstvene akcije

 „Bljesak“. Pukovnik Mato Modrić kaže su na svečanoj pozornici nedostajali zapovjednici postrojbi koje su sudjelovale u akciji oslobađanja zapadne Slavonije, te da je trebalo, umjesto naziva padobrana na kojima su skakali padobranci, pročitati imena 42 branitelja poginula u „Bljesku“.

Vjekoslava Karešin, predsjednica Uduge udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu pohvalila je protokol za obilježavanje obljetnice koji je ove godine po prvi puta predvidio da roditelji i udovice poginulih branitelja prvi polažu vijenac kod spomenika poginulim braniteljima. Pukovnik Adam Tomičić nije izbjegao upozoriti da ni zapovjednici postrojbi HV-e ne dolaze na obilježavanje ove i drugih obljetnica. Istaknuo je da branitelji ne žele biti u rukama bilo koje politike. Bilo je riječi o udrugama proisteklim iz Domovinskog rata koje ne dolaze na sjednice Odbora. Radi se o udrugama koje gotovo ni nemaju ativnosti, a primaju novac ta rad.  

 Jozo Bungić, predsjednik Odbora uspješnim je ocijenio održavanje Regionalnih igara UDVDR Slavonije i Baranje. Unatoč dobroj organizaciji Mato Modrić nije zadovoljan odazivom branitelja na mimohod od Nove Gradiške do Okučana. Očekuje da će se naredne godine na mimohod, koji se organizira u spomen na poginule branitelje i oslobađanje okupiranog dijela zapadne Slavonije, odazvati veći broj branitelja, učenika i drugih građana. Članovi Odbora založili su se dostojanstveno obilježavanje svih mjesta na kojima su poginuli branitelji.

Za novog predjednika Odbora izabran je Adam Tomičić, a za njegova zamjenika dosadašnji predsjednik Jozo Bungić.  

Pukovnik Adam Tomičić

Related Post