SKUPŠTINA HSS-a – Odgovornost i rezultati (foto)

1016 0

NOVA GRADIŠKA, 17. studeni 2011. – Programska skupština Gradske organizacije HSS-a Nova Gradiška bila je prilika da se razmotri i usvoji izvješće o proteklom radu, koje je podnio predsjednik dr. Zoran Jukić, i još jednom združe

stranačke snage u afirmaciji djelovanja HSS-a i nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima.

 

Novu Gradišku izvesti iz provincijske apatije

 

– U daljnjem radu GO HSS-a će se okrenuti problemima razvoja hrvatskog sela, prodaji državnog zemljišta seljacima i pravednim naknadama za zakonski regulirane poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji.

Briga za okoliš ostaje trajna odrednica HSS-a. Stalno prisutni problemi s pitkom vodom, nedovoljnom kanalizacijskom mrežom, otvorenim kanalima u MO Prvča i neuređeno korito Šumetlice daju nam poticaj i obvezu za što bolji i ustrajniji rad.

 

U pogledu zdravstvene zaštite potrebno je princip dostupnosti afirmirati otvarajući ambulante opće prakse prema aglomeraciji stanovnika i poštujući mrežu zdravstvenih ustanova kako je propisao HZZO.

Opredijeljeni smo za poboljšanje rada dječjih vrtića u smislu većeg i boljeg prostora za djecu.

Potrebno je Grad izvesti iz provincijske apatije, kako sadržajima tako i duhom. Za tako nešto Gradu su potrebni kreativni, obrazovani i pošteni ljudi. Zalagat ćemo se da takvi dođu na odgovarajuća mjesta.

GO HSS radit će dalje na omasovljavanju članstva kao preduvjet za lakši protok ideja, lakše ostvarivanje stranačkog programa i bolje izborne rezultate. Podržat ćemo rad stranačke asocijacije žena „Hrvatsko srce“, a želja nam je oživjeti rad stranačke – kazao je, uz ostalo, dr. Zoran Jukić, podnoseći izvješće o radu i govoreći o smjernicama za daljnji rad.

 

HSS je unaprijedio život Novogradiščana

 

Davor Vlaović, nositelj liste i prvi na listi HSS-a u V. izbornoj jedinici, prisjetio se osnivanja HSS-a u Novoj Gradiški, mišljenja i stavova da HSS u gradu Nova Gradiška, kao jednoj urbanoj sredini, nije potreban.

– Danas možemo reći da je gradu Nova Gradiška trebao HSS i ljude koji su sudjelovali u izgradnji infrastrukturnih objekata i ukupnom njegovom razvoju. Čestitam stoga predsjedniku Zoranu Jukiću i svima koji mu u tome pomažu.

Prigovaraju da smo mi iz Županije zaboravili Grad Novu Gradišku i da za Novu Gradišku nema sredstava ni u županiji ni u državi. To naprosto nije točno.

 

Vodoopskrba

 

Grad Nova Gradiška ima dugogodišnji problem s vodoopskrbom. Bačica nema dovoljno kvalitetne vode za sam grad, a pogotovo ne da bi se vodovod širio prema okolnim mjestima. Ponosan sam što sam s načelnicima općina uspio preko Hrvatskih voda osigurati projekt vrijedan 113 milijuna kuna da se izgradi vodovodna mreža od Davora i Nove Kapele do Okučana, a da Grad Nova Gradiška ima alternativni izvor kvalitetne pitke vode. To je moja zasluga iako su se s tom investicijom neki dan neki drugi slikali u Davoru. To je HSS-ov projekt zajedno s načelnicima koji su ga u tome podržali. U Gradu Nova Gradiška je bilo otpora. Morali smo taj projekt raditi bez Grada Nove Gradiške, a i danas se još uvijek razmišlja da li se priključiti tom projektu ili ne. Mi iz HSS-a nismo za to da se bilo tko ostavi bez pitke vode i pozivam Grad da se što prije priključi.

 

Pročistač otpadnih voda i obnova škola

 

Spomenuo bi i pročistač koji će se graditi i riješiti problem izlijevanje kanalizacije u otvoreni kanal. Projektnu dokumentaciju platile su Hrvatske vode na čijem je čelu HSS. Vrijedan je to projekt jer je nastavak rješavanja održive prirode i okoliša za što se HSS zalaže.

Spomenuo bi obadvije osnovne škole u Novoj Gradiški koje je obnovila Vlada RH zaslugom isto tako HSS.-a. Obnovljene su Industrijsko obrtnička škola i Elektrotehnička škola i sada je na redu Gimnazija koja treba dobiti svoju sportsku dvoranu. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti.

 

Ulaganja u zdravstvo

 

Treba reći da smo puno uložili u zdravstvo u Novoj Gradiški. Iako mnogi prozivaju našeg ravnatelja bolnice, ja se usudim reći da je on jedan od najuspješnijih ravnatelja bolnica u RH u bolnicama kakva je bolnica u Novoj Gradiški. U našem mandatu je uređena Kirurgija, a uređena je Interna. Nabavlja se i potrebna medicinska oprema da se specijalističke pretrage mogu tu obavljati a pacijenti me moraju ići u druga mjesta.

Radimo i mrežu hitne medicinske pomoći. Dobili smo šest novih vozila i osigurali punktove u Lužanima, Vrpolju i Okučanima i svakome će u roku od 15 minuta biti pružena prva pomoć, a potom bolnički prijem i smještaj u bolnici.

U završnoj fazi smo priprema da se u krugu bolnice izgradi nova zgrada za javno zdravstvo. To je moj i doprinos i doprinos HSS-a gradu Novoj Gradiški i ljudima novogradiškog kraja – kazao je Davor Vlaović ističući da se trudio dovesti u Novu Gradišku što više novca i dodao da je preko 10,5 milijuna kuna uloženo je u Industrijski park u Novoj Gradiški zahvaljujući HSS-u i koalicijskim partnerima.

– To dovoljno govori koliko sam se zalagao da se u Novoj Gradiški i okolnim općinama jednako kvalitetno živi. – kazao je Davor Vlaović.

Kao nositelj liste i prvi na listi u V. izbornoj jedinici Davor Vlaović je predstavi sve kandidate za saborske zastupnike s liste HSS-a ističući da HSS u toj izbornoj jedinici očekuje dva saborska mandata.

 

Djelovanje na idejama braće Radić i obiteljskoj tradiciji

 

– Naša stranka nije ni lijeva ni desna, nego svoja, stranka koja poštuje hrvatsku tradiciju i političke ideje braće Radić.

HSS je povijesno ključna i odgovorna stranka, tradicionalno lojalna obiteljskoj tradiciji, iskrena nositeljica i zastupnica ravnomjernog regionalnog razvoja, ključna zaštitnica prirodnih resursa kao strateški neotuđivog dobra, jedina prava zelena stranka.

Jedinstveni je spoj tradicije i suvremenog, neraskidiva veza između ruralnog i urbanog prostora, obitelji i društva, žena, majki i hraniteljica kao njen oslonac. Zalaže se za pravedan razvoj svih hrvatskih regija, turizam na modelima novog razvoja, zaštitu okoliša na modelu zelene ekonomije, jačanje hrvatskog sela i očuvanje nacionalnog bogatstva. Osnovni su to elementi s kojima će HSS-ovci 4. prosinca izaći, ne samo pred svoje birače, nego se obratiti čitavoj Hrvatskoj.

Zalažemo se za Hrvatsku ravnomjerno i pravedno razvijenih regija i očuvanog okoliša, Hrvatsku spremnu za ulazak u EU s administracijom koja će povući maksimalno sredstva iz fondova, Hrvatsku u kojoj su obitelji i obiteljske vrijednosti temelj snažnog i razvijenog europskog društva.

Slavoniji treba Hrvatska seljačka stranka, stranka ponosa i dostojanstva, svjesna tereta slavne stranačke i parlamentarne povijesti, svjesna značaja svog utemeljitelja, velikog Stjepana Radića. Ona još jednom izlazi pred birače, s jedinstvenim sloganom Odgovornost i rezultati. – poruka je to koju je članovima stranke i njihovim gostima uputio dr. Zoran Jukić.

Related Post