SKUPŠTINA NOVOGRADIŠKIH VATROGASACA – DOKAZANI ZAŠTITNICI LJUDI I IMOVINE (Foto reportaža)

961 0

Grad Nova Gradiška izdvaja 2 milijuna kuna za nabavku novog vatrogasnog vozila. Dar je to za 140. rođendan DVD Nova Gradiška

NOVA GRADIŠKA, 19. ožujak 2011. – Izvještajna skupština DVD-a Nova Gradiška, održana pod predsjedanjem Stjepana Štiglića, još je jednom potvrdila da je ovo društvo sa ukupno 74 člana

od kojih su 29 operativci, 19 vatrogasna mladež, 5 žene vatrogasci i 21 veteran – počasni član i u prošloj godini svojim radom uspješno radili na razvoju i unapređenju aktivnosti u zaštiti od požara. Na čelu s predsjednikom Vladom Krpanom, zapovjednikom Sinišom Makovičićem i tajnikom Markom Brčićem organizirali su stručna savjetovanja i seminare, vatrogasna natjecanja i druge stručne aktivnosti od važnosti za zaštitu od požara i vatrogastvo u cjelini. Novogradiški vatrogasci prošle su godine intervenirali 254 puta, najviše u svibnju 32 puta i u lipnju čak 184 puta.

 

– Vozila koja posjedujemo dosta su stara i dotrajala i možemo slobodno reći da je većina „dala svoje“ i da su spremna za zasluženu mirovinu. Za neka vozila je upitno da li će proći na tehničkom pregledu i moći se registrirati.

Zato se trudimo na sve moguće načine doći do sredstava za nabavku novih ili barem novijih vozila koja mogu zadovoljiti potrebe suvremenog vatrogastva da možemo građanima Nove Gradiške pružiti adekvatnu zaštitu od požara i drugih nepogoda i nesreća.

  

Moramo istaknuti da je uz pomoć Državne uprave za zaštitu i spašavanje dobiveno vatrogasno tehničko vozilo Mazda BT 50 sa pripadajućim hidrauličnim alatom Holmatro u vrijednosti od 288.00 kuna, što puno znači za naš rad.

Posebno nas raduje i veseli što je u dogovoru s Gradom pri kraju nabavka novog navalnog vatrogasnog vozila sa kompletnom opremom u vrijednosti od oko dva milijuna kuna što će uvelike doprinijeti kvaliteti zaštite našeg grada i građana od požara i drugih nepogoda i nesreća.

Što se tiče ostale opreme možemo biti relativno zadovoljni iako nam nedostaje određeni broj kompleta osobne zaštitne opreme koja bi se trebala nabaviti kao i nešto vatrogasnih aparata i ostale opreme.

Zgrada Vatrogasnog doma je dosta stara. Godinama nije ulagano u njenu obnovu tako da smo bili primorani vlastitim sredstvima djelomično ga renovirati. Garaže za vatrogasna vozila i ostalu opremu obnovili smo sredstvima Brodsko-posavske županije u iznosu od 60.000 kuna – naveo je uz ostalo u izvješću o radu tajnik Marko Brčić.

Dodajmo da je Grad Nova Gradiška osigurao novac za plaće šest djelatnika bez kojih bi rad DVD-a Nova Gradiška bio upitan. Sredstva za redovnu djelatnost DVD osigurava svojim uslugama, prvenstveno servisom vatrogasnih aparata i prijevozom pitke vode.

Od ostalih aktivnosti izdvojimo operativni rad s mladeži, intervencije u lipnju prošle godine kada je dijelom bio poplavljen južni dio grada, organiziranje vatrogasnih vježbi, a održano je i Memorijalni kup „Goran Trupina“, posvećen tragično preminulom članu Goranu Trupini. I prošlog ljeta 14 novogradiških vatrogasaca bilo je na ispomoći na otoku Krku.  

 

Skupština je usvojila sva izvješća koja su podnijeli Marko Brčić, Milivoj Vučković i Ivo Pejaković.

Sve svoje aktivnosti DVD Nova Gradiška nastaviti će i ove godine. Treba istaknuti da će ova godina biti u znaku proslave velike obljetnice 140 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška. Proslava će se održati 28. svibnja uz sudjelovanje velikog boja uzvanika i gostiju što i priliči takvom događaju.

Skupština je održana u nazočnosti Stjepana Županića, zapovjednika Županijske vatrogasne zajednice, Željka Valešića predstavnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod, Marijana Radića, gradskog vijećnika, Ede Latovića iz tvrtke „Vatropromet“ i Stjepana Vodopije iz DVD Bistra.

 

SLIKE SA JUČERAŠNJE SVEČANE SKUPŠTINE:

Stjepan Vodopija, Stjepan Štiglić i Nikola Batinić

Marko Brčić i Milenko Vučković

Marijan Radić i Željko Valešić

Željko valešić i Vlado Krpan

 

PRISTUPNICE I PRIZNANJA

 

Pristupnice za članstvo u DVD Nova Gradiška potpisali su Ivan Mance iz Zagreba, Tomislav Matić iz Nove Gradiške i vatrogasni suci Petar Strinavić i Željko Stevići.

Dejan Lekić, Siniša Makovičić, Marijan Ruškan, Ivan Petranović i Mladen Šaš dobili su priznanja za najveći broj intervencija. Priznanja su uručili redsjednik društva Vlado Krpan, zapovjednik Siniša Makovičić i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Stjepan Županić.

Petar Strinavić (lijeva gore) i Željko Stević (lijevo dolje)  potpisuju pristupnice za članstvo u DVD Nova Gradiška

   

Related Post

27 godina brodske HVIDR-e

Autor - 18/01/2020 0
Autor bpz.hr Slavonski Brod, 16 siječnja 2020.Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod obilježava danas svoju 27. Obljetnicu rada…

UDRUGA SLIJEPIH I SLABOVIDNIH

Autor - 11/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. svibnja 2014. – Različite radionice, sportske i zabavne igre bili su sadržaji Dana otvorenih vrata kojega su…