IZBORNA SKUPŠTINA HDSSB-e – Josip Mikšić ponovo predsjednik

1035 0

NOVA GRADIŠKA, 18. ožujak 2011. – Večeras je na redovnoj izbornoj Skupštini, održanoj pod predsjedanjem Ivana Janoševića, ponovo za predsjednika Gradske organizacije HDSSB-a izabran Josip Mikšić. U novi izvršni odbor izabrani su Josip Mikšić, Damir Japundžić, Dinka Matijević, Dubravko Gubić, Petar Đokić, Ivan Kovačević, Ivan Ivković,

Zoran Vuković, Josip Čeliković, Đurđica Milosavljević, Krunoslav Pecarić, Ivan Janošević, Pavo Matošević, Hrvoje Pereglin, Hrvoje Tusić, Nikola Tot, Bernard Kurjaković, Zvonimir Mokrović i Mario Sokić. Zamjenik predsjednika bit će izabran na konstituirajućoj sjednici Izvršnog odbora.

 

Glavašev pozdrav dočekan pljeskom

 

Osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš mobitelom se javio iz Zenice dr. Dinku Buriću i okupljenim HDSSB-ovcima, pozdravljen pljeskom, uputio pozdrave.

Skupština je održana u Domu kulture u nazočnosti predsjednika HDSSB-a dr. Vladimira Šiljagića i saborskih zastupnika dr. Bore Grubišića, Ivana Drmića, dr. Dinka Burića, Milana Mateše, predstavnika koalicijskog partnera i Grada Nova Gradiška, Marije Karlovčan-Subić (HSLS) i Tomislava Sigurnjaka (HNS).

Usvojena su izvješće o radu, Nadzornog odbora i Suda časti. Podnoseći izvješće o radu Josip Mikšić je istaknuo uspjeh na lokalnim izborima na kojima je HDSSB izborio tri vijećnićka mjesta u Gradskom vijeću i danas zajedno s SDP-om obnaša koalicijsku vlast.

 

Vlada mora pasti, izbori što prije

 

– Sve ono što je od interesa za naše građane mi podržavamo i tražimo da se to realizira. Za ovu godinu smo postavili više od 30 zadaća koje trebamo zajednički realizirati. Odnosi se to na poboljšanje odnosa Grada i Županije, više dogovaranja o važnim programima i projektima. Od koalicijskog partnera tražimo da se HDSSB-e uvažava kao partner i onda neće biti problema – kazao je Josip Mikšić, podnoseći izvješće.

Izlaganja Dr. Dinka Burića, Dr. Bore Grubišića i dr. Vladimira Šišljagića mogu se svesti na oštre kritike upućene HDZ-i i njenim kolalicjskim partnerima što su stvorili državu, kako je kazao dr. Burić, za koju se njeni građani nisu borili. Dr. Boro Grubišić je naglasio kako je HDSSB-e jedina oporbena stranka koja otvoreno progovara o svemu jer ne može biti lošije vlasti od ove, koja zato mora što prije otići. Dr. Vladimir Šišljagić za stanje u državi uz HDZ-u optužio je i njene koaliocijske partnere. Kritika nije poštedio ni SDP jer nije iskoristio mogućnost dok je bio na vlasti da promijeni zakon o peretvorbi i privatizaciji.

 

Regionalizacija

 

– Za regionalizaciju Hrvatske zalagali smo se još 2005. godine. Bili smo vizionari i govorili o decentralizaciji. Ova Vlada nastavlja kontinuitet Sanaderove Vlade. Slavonija je i dalje zakinuta i od 100 kuna koje se uzmu njenim građanima 92 kune završe u Zagrebu – kazao je Šišljagić.

Poruka čelnika HDDSB-e je da će se, kao regionalna stranka, boriti za interse Slavonije i Slavonaca, ali i za interese građana cijele Hrvatske. Zalažu se za što prije izbore.

  

– Pred nama su jasno postavljeni ciljevi i definirane zadaće, koje zajednički trebamo izvršiti. Poznavajući snagu i složnost svih članova i simpatizera HDSSB-e, sigiuran sam da ćemo sve to ostvariti. Pred nama su parlamentarni izbori u vrlo kratkom vremenu. Trebamio izabrati naše zastupnike preko kojih ćemo otrgnuti Slavoniju i Baranju iz zagrljaja zaopstalosti i krenuti putem razvijenijih zemalja. Mi koji živimo i radimo na ovim našim ravnicama znamo izabrati put izlaska iz takvog stanja.

HDSSB-e, na razini gradske organizacije, otvoren je za suradnju sa svima koji žele razvitak i stvaranje boljih uvjeta za život svih građana. Gospodine predsjedniče stranke, gospodo saborski zastupnici znajte da u gradu Nova Gradiška i široj ojkolici imate značajnu snagu HDSSB-e, koja je svakim danom sve jača – kazao je Josip Mikšić zahvaljujući se na ponovnom izboru za predsjednika.

 

Related Post

HDSSB

Autor - 13/04/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 13. travanj 2013. – Pod predsjedanjem Dinke Matijević sinoć su u gradskoj vijećnici održane izborne Skupštine mjesnih ogranaka…

PODRŠKA HDSSB-a

Autor - 04/09/2015 0
OSIJEK 4. rujna 2015. – Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izvijestio je kako je u četvrtak…