SKUPŠTINA OGRANKA MATICE HRVATSKE

994 0

Veoma značajnim za budući rad Ogranka MH Miroslav Prpić smatra uključivanje mladih i novogradiških intelektualaca

NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2014. – Ogranak Matice hrvatske Nova Gradiška

održao je sinoć Izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj je predsjednik Josip Ostić podnio izvješće o radu u protekle dvije godine. Usvojena su i financijska izvješća, koja je obrazložio Pero Paurević, te plan rada za naredno razdoblje.

 

Kulturna i prosvjetiteljska djelatnost bile su u proteklom periodu temeljna djelatnost novogradiških matičara. Tomu treba dodati, kako je u izvješću naglašavao predsjednik Josip Ostić, aktivnosti na obilježavanju obljetnica i događanja iz hrvatske prošlosti, posebno iz Domovinskog rata i sve izraženiju suradnje s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Izrazio je pritom očekivanje da će se danas broje udruge proistekle iz Domovinskog rata, ujediniti u jedinstvenu frontu i udrugu koja će čuvati stečevine Domovinskog rata i dignitet hrvatskih branitelja.

Iz izvješća treba izdvojiti izložbe i predstavljanje knjiga koje su u prošlosti pa i danas identitet aktivnosti Matice hrvatske te aktivnosti koje predstavljaju kulturni identitet grada. Veoma važna aktivnost u proteklom periodu bilo je izdavanje Godišnjaka MH i pohvala autorima koji godinama na njegovim stranicama bilježe najznačajnija događanja iz prošlosti i sadašnjosti Nove Gradiške.

 

Zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević čestitala je na aktivnostima , posebno na misiji prosvjetiteljstva, te čuvanju nacionalnog identiteta, hrvatske kulture i baštine. Dodala je kako će Grad Nova Gradiška i dalje poticati aktivnosti ogranka.

 

Na izvještajnoj skupštini nazočni su bili Alojz Buljan I Franjo Horvat, predstavnici Ogranka MH Novska i novogradiških udruga.

Related Post

AKCIJE DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

Autor - 24/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 24. lipnja 2014. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška poziva dobrovoljne darivatelje krvi s područja bivše novogradiške…