SKUPŠTINA UDRUGE ŽENA LIJEČENIH OD BOLESTI DOJKE

1980 0

NOVA GRADIŠKA, 26. travnja 2014. – Udruga žena liječenih od bolesti dojke „Kap ljubavi“ Nova Gradiška 24. travnja je u restoranu „Maximilijan“ održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

 

O radu u proteklih godinu dana izvijestila je predsjednica Ružica Filković i naglasila dvije nacionalne kampanje kojima svake godine daju svoj doprinos. Radi se o „Ružicastoj vrpci“ i „Danu narcisa“, a provode i nekoliko akcija kako bi Udruga mogla dalje djelovati. Ono što je najvažnije Udruga svojim članovima pruža mogućnost pravodobnih informacija o rješavanju njihove zdravstvene problematike te daje potporu u cilju što kvalitetnijeg života. – Najvažnije je prihvatiti svoju bolest i naučiti s njom živjeti – naglasila je, među ostalim, Ružica Filković.

 

Također su članice zahvalile Gradu Nova Gradiška koji i za njihovu udrugu izdvaja proračunska sredstva, a zahvala je upućena i liječnicima bolnice u Novoj Gradiški. Potporu radu udruge dali su i gosti: u ime Lige protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ NG, dr. Darko Margetić, spec. kirurgije, Nada Valentić i Dragica Kvočić u ime Udruge katoličkih sestara i tehničara Požeške biskupije, ogranak NG, Marijana Kruljac u ime udruge „ILCO“ NG, te predstavnice Foruma žena SDP-a Okučani kao i Zorica Popović predsjednica Foruma žena novogradiškog SDP-a. U ime grada sve okupljene je pozdravila Vera Jurić iz Odsjeka društvenih djelatnosti grada te istaknula kako će grad i dalje pomagati rad i ove Udruge prema svojim mogućnostima. Poslije skupštine druženje je nastavljeno, kao i uvijek u jednoj toploj, obiteljskoj atmosferi.

 

Autor Ivanka Herceg

FO ngbuntovnici

Related Post

Autor - 15/11/2018 0
NOVA GRADIŠKA – Ide nam Mjesec borbe protiv ovisnosti! Psihologinje, liječnice, pedagoginje i socijalne radnice – članice novogradiške Udruge za…