SLAVICA SERENČEŠ, KLAVIR

1004 0

U nazočnosti roditelja, rodbine, profesora Gimnazije, Osnovne glazbene škole Učilišta Relković te prof. Lorene Krmpotić (srednja Glazbena škola Novska) školskih prijatelja, članova HPD-a “Graničar” , župnika i dekana vlč. Perice

Matanovićai časnih sestara (Slavica je aktivan član Društva i župe , korepetitor i pjevač ) , izvela je svoj MATURALNI KONCERT:

 

– Johann Sebastian Bach – Preludij i fuga u d-molu DWK II,BWV 875,

– Ludwig van Beethoven – Sonata u d-molu op.31,br.2 -Largo, Allegro, Adagio,

Allegretto, Claude Debussy – I. Knjiga preludija: La fille aux cheveux de lin, Felif

Mendelssohn – Etida u a-molu op.104. br.3,

– Johannes Brahms – Balada u g-molu op.118, br.3,

– Božidar Kunc – Bagatela op.44,br.5) .

 

Toplim riječima Slavici i njenim gostima obratile su se Ana Turkalj, Slavičina nastavnica u Osnovnoj glazbenoj školi Učilišta Relković te pedagoginja novogradiške Gimnazije Ljiljana Vidmar.

 

– Slavica Serenčeš uvijek se isticala upornošću, radom i marom, a izvedbe bile opečaćene osobnošću ove vrlo emotivne, skromne i nadarene djevojke – složile su se govornice. Slavica je uz Srednju glazbenu školu u Novskoj uspješno završila i Opću Gimnaziju u Novoj Gradiški i položila prijemni ispit na Glazbenoj akademiji u Osijeku.

 

Pohađala je brojne seminare kod uvaženih pijanista i pedagoga profesora Ide Gamulin, Harija Guseka, Rubena Dalibaltayana, Olge Cinkoburove, nastupala diljem Hrvatske i izvan njezinih granica, sudjelovala na mnogim klavirističkim festivalima, županijskim i međunarodnim natjecanjima.

 

Koncert Slavice Serenčeš kojeg je svojoj obitelji, profesorima i prijateljima darovala na ovoj lijepoj glazbenoj večeri potvrda je da je i Slavica među brojnim nadarenim mladim ljudima u Novoj Gradiški i da će sigurno jednoga dana biti glazbeni pedagog koji će svoja znanja prenositi novim generacijama. Čestitamo Slavice i čekamo te!

Related Post