SLAVLJE U GRADSKOJ KNJIŽNICI

1585 0

Naj-akcija 2013. i brojne druge aktivnosti na dobrobit djece siguran su put do dobivanja statusa „Grada prijatelja djece“

 

NOVA GRADIŠKA, 10. siječanj 2014. – Na dječjem odjelu Gradske knjižnice bilo je danas puno zadovoljstva, čestitki i zahvala svima onima koji su na bilo koji način bili sudionici prošlogodišnjeg „Ljeta u Knjižnici“. Bili su tu ravnatelji i predstavnici osnovnih škola i Dječjeg vrtića. Svi su imali razloga da slave hvale vrijedno priznanje – Povelju koju je Grad Nova Gradiška dobio za uspješno provedenu naj-akciju 2013. pod nazivom „Ljeto u knjižnici“, a koju je dodijelio Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

 

Omogućili djeci kreativno ljetno druženje

 

Zadovoljstvo nije krila ni ravnateljica Gradske knjižnice Biljana Dakić koja je okupljene pozdravila i predstavila djelatnike Mirjanu Franić, Ankicu Višić, Renatu Matijašević, Branka Kolića i Lea Sokića. Prilikom dodjele prigodnih priznanja (knjiga) predstavljeni su i svi suradnici koji su prošlog ljeta novogradiškoj djeci omogućili kreativne ljetne praznike i druženje u knjižnici.

Okupljanje brojnih sudionika i organizatora kreativnih radionica, djelatnika knjižnica i vanjskih suradnika, bila je prigoda da se zamjenica gradonačelnika, mr. Ljiljana Lukačević, prisjeti atmosfere uručivanja Povelje i oda im priznanje za doprinos u organiziranju „Ljeta u knjižnici“ i kreativno druženje s djecom, te istakne značaj koje to priznanje ima za malu sredinu kakva je Nova Gradiška.

 

Djeca su sanjala svoje snove

 

-Imala sam čast da od početka „Ljeta u knjižnici“ budem dio ove lijepe i neobične priče. Imala sam čast biti nazočna i na završnoj radionici. Čestitam svima vama koji ste samozatajno radili, davali svoju ljubav, energiju i sva svoja profesionalna znanja, ljudskost i srce, te dokazali da djeca u našem gradu mogu, kako je to netko napisao, sanjati svoje snove.

Biljana je uvijek samozatajna pa se i ne zna pohvaliti, pa ću se ja pohvaliti našom Gradskom knjižnicom- kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

Govorila je o natječaju i kandidaturi „Ljeta u knjižnici“ za prestižno priznanje i naj-akciju. Zahvalila se i svima dugima koji su u gradu tijekom godine puno radili za dobrobit djece, a nisu kandidirani. Nije propustila prigodu reći kako je jedna od njenih zadaća u mandatu zamjenice gradonačelnika i zalaganje da Nova Gradiška dobije status grada prijatelja djece.

-Sigurna sam da jednog dana kada ploča s natpisom „Grad prijatelj djece“ bude stajala na ulazu u grad da će te svi vi, koji ste sudjelovali u „Ljetu u knjižnici“, biti s time ponosni i sjetiti se da ste tome pridonijeli – kazala je mr. Ljiljana Luikaćević.

Nakon predstavljanja kreativnih radionica, koje su organizirane u „Ljetu u knjižnici“ i njihovih aktera, te dodjele priznanja nastavljeno je druženje uz najavu novih radionica i „Ljeta u knjižnici 2014“.

Related Post

LJETO U KNJIŽNICI

Autor - 08/08/2016 0
NOV A GRADIŠKA – Nakit koji govori naziv je zanimljive edukativno-kreativne radionice koju su osmislile knjižničarka Mirjana Pranjić i dugogodišnja…

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2011.

Autor - 20/10/2011 0
Knjiga je namijenjena prvenstveno mladima. Na popularan i stručan način govori o problemu Humanog papiloma virusa (HPV), spolno prenosive bolesti…

LJETO U KNJIŽNICI 2016.

Autor - 22/07/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 21. srpnja 2016. –Vedra je to i vesela plesno-likovna radionica održana 20. srpnja u sklopu “Ljeta u knjižnici”,…

GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA

Autor - 12/12/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 12. prosinac 2014. – U prostoru studijske čitaonice Gradske knjižnice Nova Gradiška sinoć je održan prvi sastanak Čitateljskog…