GRADSKA KNJIŽNICA: Predstavljanje zbirke pjesama za djecu Marije Mišić “O svemu i svačemu”

1728 0

NOVA GRADIŠKA, 4. lipnja 2017. – Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška u petak je održan književni susret mlade spisateljice iz Slavonskog Broda Marije Mišić i učenika 2. D razreda OŠ „Mato Lovrak“ s učiteljicom Bojanom Kvakić.

Bilo je to hvalevrijedno druženje na kome je mlada pjesnikinja iz Slavonskog Broda predstavila svoj privijenac za djecu, zbirku pjesama pod naslovom “O svemu i svačemu”, iako je ovo štivo zanimljivo za mame i tate, bake i djedove.

Okupljene je pozdravila prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice, i predstavila autoricu. Istaknula je važnost uključivanja najmlađih u programe Dječjeg odjela i najavila tijekom ovog ljeta zanimljiva i kreativna druženja s djecom i za djecu koje će prirediti djelatnici Gradske knjižnice i vanjski suradnici.

Marija Mišić do sada je objavila tri samostalne zbirke pjesama u kojima su središnje teme čovjek, njegove težnje i želje. Zbirka pjesama pod naslovom “O svemu i svačemu”, objavljena 2017. godine, namijenjena je djeci i odgovara na mnoga dječja pitanja, priča priču i donosi pouke o životnim vrijednostima, prijateljstvu i prihvaćanju različitosti.

Zbirka je izašla je u nakladi Udruge Aldo iz Slavonskog Broda. Objavljena je u sklopu projekta Brod dječje književnosti koji za cilj ima očuvati književnu baštinu grada Slavonskog Broda.

Related Post