Slavonka odigrala neodlučno s Vinkovčankam

1072 0

12. prosinac 2010. – Utakmica rukometašica Slavonke bila je uzbudljiva,

osobito u završnici. Pogotkom Jasne Čuline Slavonka je povela(1:0), gošće izjednačuju i vode (2:1), a Vesna Lukačević izjednačuje (2:2). Jasna Čulina dovodi u vodstvo Slavonku (3:2), tada mlada Barbara Sokić fantastično dva puta uzastopno brani zicere Vinkovčanki, a Čulina pogađa za 4:3. Sokić ponovno „pravi čuda“ obranivši u seriji 4 strašne lopte, a Slavonka preko Čuline i Samardžić postiži vodstvo od 6:3 u 10.minuti. Samardžić povisuje na 7:4. a tada Vinkovčanke postižu 3:2 i u 19. minuti su na 7:9. Čulina podiže na 10:7, a Vesna Lukačević i na 11:7. A tada kao da je nastao period pogrešaka Slavonkinih igračica, gube se lopte u napadu, ne vraćaju se u obranu i vrlo brze Vinkovčanke to koriste i ubrzo su stigle na minimalnih 11:10. Željka Safundžić povisuje na 12:11, a sjajna Sokić u 29. minuti brani sedmerac, ali gošće ipak izravnavaju rezultat do poluvremena na 12:12. U nastavku Petra Maras dovodi u vodstvo naše (13:12), gošće izjednačavaju na 13:13, a tada sjajna Sokić brani dva puta za redom dva zicera. To kao da nije ohrabrilo igračice Slavonke jer one puno griješe što Vinkovčanke kažnjavaju serijom pogodaka iz kontri pa vode s 16:13, Čulina smanjuje na 14:16 i nekako uspijevamo za idućih 6 minuta smanjiti na 16:18 i nakon gola Maras i na 17:19. Tada Sokić po drugi put brani sedmerac, ali lopta se nekako odbija i ušetava u mrežu. U 46. minuti gošće povećavaju na 20:17, naše kako se bliži kraj igraju agresivnije i brže, a što je najvažnije, hrabrije ulaze u duele jer je karakteristika igre Vinkovčanki, pored toga što su brze i dobro kombiniraju akcije, u obrani su izuzetno oštre, a svaki zahvat je za isključenje, jer ne idu blokirati loptu, nego očigledno hvataju igračice Slavonke i natežu ih pred očima dvije slabašne i neodlučne sutkinje Kovač i Ogrizek iz Osijeka. Kada su i naše pokazale da isto to mogu bile su ravnopravne, i što više, otupile su Vinkovačke ubojite napade. Tako Novogradiščanke dobivaju završnicu, pa u 57.minuti Starčević smanjuje na minimalnih 20:21, a minutu prije kraja Safundžić izjednačuje na konačnih 21:21. Trener Slavonke Miroslav Samardžija kao i igračice Slavonke zadovoljni su ishodom jer su Vinkovčanke vodeći sastav lige i vrlo dobro uigrana ekipa, ali je nedopustivo kako igraju u obrani jer to bi kod pravih sudaca bilo more isključenja, pošto nisu birale sredstva. Ovako je reuzultat realan i mogu obje ekipe biti zadovoljne.

 

Golove za Slavonku su postigle: Jasna Čulina 6, Vesna Lukačević 5, Petra Maras i Antonija Samardžić 3, Željka Safundžić 2, te Marinela Starčević i Irena Čondrić 1.

 

Još su igrale: Gorana Kvaternik, Marina Sekulić, Dora Malnar, Mihaela Sjeverac, Barbara Sokić, Maja Milinović, Anita Štivičić i Danijela Španović, uz trenera Miroslava Samardžiju. Na slici Barbara Sokić sjajna mlada vratarka Slavonke, koja je uz penal obranila i 12 teških lopti, pa je prvo ime utakmice.

Related Post