Slavonka pobijedila Lipik

615 0

5. rujan 2011. – Rukometašice novogradiške Slavonke

odigrale su dvije utakmice s gošćama iz Lipika s kojima unazad nekoliko godina Slavonka ima česte prijateljske susrete. U prvoj utakmici djevojčice Slavonke i ŽRK Lipik,1998. godišta i mlađe, odigrale su predigru 2×15 minuta seniorskim sastavima. Pobjeda je pripala gišćama 9:8, iako su mlade Novogradiščanke dobile prvo poluvrijeme sa 6:5. Utakmica je inače bila dinamična, ali što je mladim igračicama svojstveno, sa mnogo pogrešaka. Naše mlade igračice kao da su imale tremu pred malobrojnim gledateljima, koji su uglavnom bili roditelji igračica, tako da su povremeno igrale nepovezano. Međutim, obzirom da prvenstvo počinje tek u studenom trenerica Ljiljana Zdunić imat će dovoljno vremena dovesti ekipu u natjecateljsku formu, umjesto trenerice ustvrdio je to marljivi tajnik kluba Miroslav Samardžija. Pohvalimo i najbolje igračice Slavonke. Bile su to Mudrovčić, Laslo, Dautović i Kajtazi. Strijelci su bile:Laslo 3, Bikić 2, Kajtazi, Mudrovčić i Dautović.

Nakon toga su seniorke Slavonke i Lipika odigrale utakmicu koja je obilovala s puno promjena u kretanju rezultata, posebno u prvom dijelu susreta. Simpatična nam je bila ocjena iskusnog nekadašnjeg igrača a sada tajnika kluba Samardžije koji je ocjenjivši igru Slavonke umjesto trenerice Ljiljane Zdunić ovako vidio pojedine igračice na ovoj utakmici:Odlične na vratima Slavonke bile su mlada Sokić i Španović pri obrani sedmeraca. Od ostalih igračica Starčević ubojita na lijevom krilu s nekoliko ulaza na crtu i u protunapadu, te odlična u obrani. Na crti kao kružni napadač doprinos u igri dala je Safundžić,a obrambene zadatke rješavala je zadovoljavajuće. Desna strana na kojoj igra Milinović može još bolje što je Maja dokazala u obrani s povremenom realizacijom. Vanjske igračice nam nisu bile raspoložene osim Štivičić koja je pokazala što je skok-šut i par udaraca s poda. Malnar, Sekulić, Samardžić, Čondrić i mlada Đaković još nisu fit i uz redovan rad očekuje se njihov napredak. Bilešić nije ni ulazila u igru zbog dužeg prekida ali trenira redovito , dok je Lukačević zbog obveza privatnog karaktera izostala. Najiskusnija Čulina odigrala je prvih desetak minuta utakmice, nakon čega ju je trenerica Zdunić izvadila iz igre dajući priliku nekolicini mlađih igračica. Što se tiče protivnica bile su brze, eksplozivne, obrambeno snažne, mijenjaju mjesta križajući u napadu uz par uigranih kombinacija iz kojih su nekoliko realizirale. Međutim, kod rezultata 23:21 za Slavonku izgubile su koncentraciju u igri, pa je desetak minuta prije karaja Slavonka poentirala s 7:3 i postigla pobjedu od 30:24. Golove za Slavonku postigle su: Starčević 11, Štivičić 6, Milinović i Safundžić 4, Samardžić 2, te Malnar, Sekulić i Maras 1. Još su igrale: Bilešić, Čondrić, Đaković, Sokić, Čulina i Španović. Utakmicu je sudio Goran Matijević.

Oproštajnu utakmicu odigrala je Petra Maras koja odlazi na školovanje u Osijek u Športsku gimnaziju, pa će nastaviti igrati u ŽRK Osijek. Sve zahvale borbenoj Petri i za njen veliki doprinos kojeg je uložila proteklih 5 godina igrajući za Slavonku, kao kadetkinja u 1.HMKRL i seniorka u 2.HRL, Istok. Slavonka u četvrtak igra u Požegi protiv Kutjevačkog podruma, a potom preko vikenda imaju uzvrat u Lipiku.

Related Post