Trener Runjaš o novogradiškim prvoligašicama

1113 0

5. rujan 2011. – Zaslužni trener novogradiških odbojkašica, prof.

Damir Runjaš, na naš upit na početku novog prvoligaškog ciklusa otvoreno je govorio o klubu, početku priprema, ambicijama, kadru, te ekspanziji ženskog odbojkaškog sporta u gradu, kojima je upravo on, prije nešto više od jednog desetljeća, udario temelje koji i danas uz desetak entuzijasta drže ŽOK Nova Gradiška među prvoligašima. Pitanja su počela s onim najaktuelnijim, a to je početak priprema.

S pripremama smo počeli 16.kolovoza s tim da su djevojke imale svoje individualne programe od 12 treninga koje su morale odraditi od 1.kolovoza do početka priprema tako da na pripreme dođu u pristojnom stanju.Treniramo na gradskom stadionu,dvorani i teretani i radi se stvarno odlično.Na raspolaganju imam 22 igračice. Tu brojim odbojkašice koje se natječu u 1. i 3. ligi.

 

Igrački kadar?

Što se tiče imena, sve su djevojke ostale od prošle sezone osim Ivane Mlinac,Inke Pelin i Ivane Žmire.Od prinova tu su naše igračice iz mlade ekipe, a iz Vallis Auree smo uzeli prinovu, tehničarku Franku Zubović,koja će biti rezervni tehničar.Što se tiče zamjena za ove koje su otišle,Ivanu će zamjeniti Lucija Dautović,naš tehničar iz mlade ekipe i mislim da će to napraviti odlično jer u nju stvarno vjerujem,a pokazuje strašan potencijal i uz rad će biti odlična, tako da vjerujem da se to neće previše osjetiti u igri. Umjesto Inke u postavu ide Darija Banožić koja je skoro u postavi bila i prošle sezone,a umjesto Ivane Žmire nema nikoga jer smo mi imali odličnu postavu i bez nje.Uz to nam se vratila i ponovo počela trenirati Antonija Mlinac,koja nije igrala proljetos,tako da sada imamo više igrača za rotaciju,a ostala je i Anja Barać.

 

Vlastiti kadar popunit će odlaske?

Što se tiče hendikepa vezanih za odlaske mislim da se neće previše osjetiti,a ja sam prezadovoljan kako mi ekipa sada djeluje i trenira jer sve su pune motiva i željne dokazivanja.Možda će se malo osjetiti mladost i neiskustvo u pojedinim djelovima igre,ali to mi je već normalno jer stalno radim sa djecom ,zar ne ! Što se tiče cura većina ih nisu još niti juniorke već kadetkinje. U prvoj postavi ćemo imati 3 cure sa 16 i manje godina,a među 12 će ih biti 7 -9 ovisno o utakmicama.Za mene niti jedan ovaj odlazak nije gubitak jer najgore je imati igrača koji nije glavom u ekipi,a ostalo ćemo sve nadoknaditi fanatičnim radom i borbenošću i možemo biti samo još bolji jer kao što me i poznate kod mene se sve može ako se kvalitetno radi i trenira.Nadam se samo da će nas poslužiti sreća i da ćemo imati manje ozljeda nego prošle godine.

 

Pripremne utakmice?

Što se tiče pripremnih utakmica,iskreno,zovu nas sa svih strana,od naših klubova,pa do klubova iz BiH i Slovenije,ali moramo dosta i odbijati jer nam ne odgovara zbog dugih putovanja.Ovaj tjedan bi smo trebali odigrati utakmicu protiv ekipe OK Inova iz Banja Luke i u planu je odigravanje nekoliko utakmica s njima ( tamo sada igra naša Zvjezdana Šukalo).Ostale utakmice ćemo dogovarati u hodu,a igrat ćemo i Kup Hrvatske koji je na rasporedu 17.09. i najvjerojatnije će se igrati u Bilju turnir jer su prijavljene tri prvoligaške ekipe:mi ,ŽOK Bilje i ŽOK Osijek (A ligaš).Inače Bilje je ušlo u našu ligu jer je druga ekipa Mladosti iz Zagreba istupila iz lige.Pobjednik ovog turnira ulazi među 16 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Što se tiče lige,ona počinje 15. i 16.listopada,a izvlačenje rasporeda je danas u Zagrebu. ! Naša liga ove godine broji 10 klubova jer je A liga proširena na 14 + 2 kluba,a kakva će biti u ovom trenutku ne znam jer još prikupljam informacije o protivnicima.

 

Osvrt na prošlu sezonu?

Što se tiče prošle sezone naravno da sam zadovoljan s obzirom da nam je to bila prva prvoligaška sezona,a zadovoljan sam i sa publicitetom i atmosferom koja se stvorila u gradu oko našeg kluba i pokazali smo po svemu da nismo slučajno tu gdje smo sada.Da je bilo manje ozljeda mi bi sada bili A ligaš jer bi sigurno bili među prve 4 ekipe koje su ušle u nju. Znate kakvi su nas sve pehovi pretili prošle sezone.Ove godine bih bio zadovoljan plasmanom u sredini ljestvice,ali ako nam se ukaže prilika za nešto više naravno da ćemo ju iskoristiti. I dalje radim sam u klubu sa svim uzrastima jer Marina Vidošić ima još 2 godine fakulteta,a ona će onda preuzeti mlađu ekipu dok ćemo zajedno raditi sa početnicima. Do tada ću kao i obično biti 1000 % u pogonu jer će i ove godine mlada ekipa igrati 3.ligu koja nam se prošle godine pokazala punim pogotkom jer nam je stasalo 5-6 igračica za 1. Ligu.

 

Uspješne škole odbojke?

U klubu je trenutno 50 – 60 djevojaka i djevojčica i svakim danom ih je sve više što pripisujem sjajnoj atmosferi u dvorani i popularnosti kluba,ali i kvalitetnom radu.Uz gradske škole u klub nam sve više dolaze i djeca iz okolnih mjesta(Cernik,Rešetari,Adžamovci,itd.) ,a bilo bi i iz drugih mjesta,ali je problem javni prijevoz.Svakodnevno imam upite za upis u školu odbojke,a to je još jedna satisfakcija da smo na pravom putu. Inače škola odbojke kreće sa radom ovoga tjedna nakon ljetne pauze tako da će biti vjerojatno i više djece nego prošle godine.Što se tiče Iris ne znamo da li će dobiti poziv u reprezentaciju iako je još kadetkinja jer izbornici još nisu imenovani za novi ciklus.

 

Uspješna sezona za pamćenje?

Mislim da će ova sezona ponovo biti uspješna,a da ćemo tijekom nje izbaciti još nekoliko dobrih i kvalitetnih mladih igračica.Ja imam neviđen motiv ove sezone da ponovo pokažemo svima da u Novoj Gradiški nema laganih bodova,a odlikovat će nas neviđeno zajedništvo,odlična uigranost i fanatična borbenost.Mislim da je to dovoljno da i ove sezone budemo magnet za sportsku publiku u našem gradu. Toliko nam je rekao trener naših odbojkašica Damir Runjaš, svakako najzaslužniji stručnjak za napredak novogradiške odbojke i promotor ove igre u našem gradu od njenih početaka do sadašnjeg prvoligaškog statusa.

 

Na slici prof. Damir Runjaš, trener novogradiških odbojkašica.

Related Post