Sloga – Mladost 1:3

1376 0

12. travanj 2012. – Jučer je na stadionu Sloge odigran prvi

polufinalni susret nogometnog Kupa za područje Nogometnog središta Nova Gradiška između domaće Sloge i Mladosti iz Cernika, gdje su favorizirani trećeligaši pobijedili s 3:1 (1:0). Kako smo i najavili bio je to lokalni derbi, pa mogli bi reći čak u izvjesnom smislu i finale prije finala. Utakmica je odigrana u solidnom tempu, bilo je vrlo dobrih akcija s jedne i druge strane i dosta uzbuđenja, osobito pred vratima domaćina. Iako su u igri bile dvije momčadi iz dva različita stupnja natjecanja dobrim dijelom utakmice tek minimalnu terensku inicijativu su imali gosti iz Cernika. Međutim, momčad trenera Dinka Terzića imala je ubojitiji napad, više igrača je sudjelovalo u završnici akcija, pa je bilo dosta uzbudljivih situacija pred vratarem Plavcem. Posebno su imponirali s lijevog boka Martinović, a s druge strane Akmačić. Kod Sloge je Bokan bio središnji problem kojeg su dobrim dijelom utakmice uspješno blokirali obrambeni igrači Mladosti. Bilo je mnogo prilika za pogotke, osobito kod agresivnijih Cerničana, ali i Sloga nije zaostajala nakon brzih tranzicija. Tako se i stvorio najdelikatnijii događaj na utakmici kada je nakon sjajne dubinske lopte u protunapad istrčao Radošić, našao se sam, bez pratnje, na oko 30-tak metara pred golom Mladosti, kada je na nabačenu loptu s gola istovremeno startao i vratar Mladosti Kao. Došlo je žestokog sudara na oko 25 metara u terenu Mladosti. Na žalost Novogradiščana u tom trenutku lopta nije bila striktno u nogama kontraša Radošića, a na sreću Cerničana, jer bi u tom slučaju, pošto je Radošić bio sam i u poziciji za postizanje pogotka, a vratar Kao intervenirao daleko u polju, mogao je dobiti izravni crveni karton ili pak drugi žuti jer je jedan dobio za preoštar start već u 10. minuti igre. Tako je sudac Severinac iz Nove Kapele ocijenio da je to bio nehotični sudar, pa nije posegnuo za disciplinskim mjerama. Bilo je još nekoliko nerezonskih odluka, ali u cjelini igra je bila na sportskoj razini, kao što to dolikuje dobrosusjedskim odnosima. Nakon nekoliko uzastopnih napada posebno preko lijevog boka Mladost je došla u vodstvo u 20. minuti kada je Alen Akmačić rutinerskim potezom i svojim pogotkom susret učinio zanimljivijim. Međutim, s tim rezultatom se otišlo na odmor.

 

U nastavku Mladost igra energičnije i s četvoricom napadača steže obruč oko Sloginog gola, što je ubrzo dalo rezultata jer je već u 50. minuti Bruno Boban povisio na 2:0. Zanimljivo, nakon tog pogotka Sloga je zaigrala mnogo snažnije prema naprijed, stvorila je nekoliko vrlo lijepih kombinacija i vratar Cerničana Marko Kao imao je dosta posla. Međutim, u 76. minuti nije uspio obraniti razantni udarac s lijeva Bojana Bokana koji je smanjio vodstvo Mladosti na 1:2. I kada se očekivalo čak i izjednačenje jer je Sloga snažno napadala spretni Josip Jelančić šalje jednu ne tako jaku, ali preciznu loptu koja pogađa desnu vratnicu i odbija se u gol kraj nemoćnog Plavca za konačnih 3:1 u korist Mladosti.

 

Treneri Terzić i Bakunić, koje smo zatekli zajedno poslije utakmice, su nam kazali da je pobjeda Mladosti zaslužena, te da je odlučila efikasnost iskusnijeg i u cjelini homogenijeg sastava, ali i da je Sloga bila vrlo dobar i solidan suparnik. Igrači Sloge, međutim, nisu bili zadovoljni s nekim odlukama glavnog suca, iako to vjerojatno nije utjecalo na konačni ishod. Objektivno, Mladost je zasluženo postala prvi finalist kupa u nadležnosti Nogometnog središta Nova Gradiška. Sutra ćemo dobiti drugog finalista u utakmici između novokapelačkog Slavonca i Graničara iz Laza, prošlogodišnjeg pobjednika Kupa.

 

Momčadi su danas igrale u sastavima:

SLOGA:Plavac, Denac (od 84. Janković), Španović, Đaković, Čavalić (od 72. Bakunić), Mutnjaković, Đurić (od 46.Curić), Radošić (od 46.Petrović), Menegoni (od 61. Ugarković), Bokan i Dokuzović. Trener Željko Bakunić.

 

MLADOST: Kao, Kalić (od 87. Jurčević), Boban (od 81. Matošević), Vlaović (od 84. Gubić), Lukšić, Akmačić, Mulac, Terzić (od 65. Jelančić), Martinović, Kumić i Dubravac. Trener Dinko Terzić. Sudac Zvonimir Severinac (Nova kapela), pomoćnici Robert Vukšić (Cernik) i Stipo Kljaić (Okučani). Delegat Đuro Keser (Zapolje). Po sunčanom i prohladnom, dijelom i vjetrovitom vremenu, bilo je nazočno oko 200 gledatelja.

 

Na slici: obje momčadi, Sloga i Mladost sa službenim osobama prije početka utakmice.

Related Post