SMANJEN INTERES ZA POLJOPRIVREDNO PODUZETNIČKE IDEJE

1055 0

Malo se kupuje njihovih proizvoda, a izloženi su troškovima. Ove godine dodatan trošak bilo im je 200 kuna koje su morali platiti za najam štanda

 

NOVA GRADIŠKA, 25. siječanj 2014. – Na izložbeno-prodajnom dijelu Poljoprivredno poduzetničkih ideja u Društvenom domu već se 16 godina okupljaju, izlažu i prodaju svoje proizvode mali proizvođači. Već je prošle godine bilo praznih štandova za razliku od prijašnjih godina kada se tražio štand više. Za ovakvu vrstu promoviranja i prodaje svojih proizvoda ove je godine bio još manji interes tako da je u Društvenom domu nedostajao cijeli red štandova.

 

Strah od inspekcije

Očito je da je dugogodišnja kriza pogodila i taj žilavi dio proizvodnje vezane za selo i tradiciju. Izlagači navode i neke druge razloge. Malo se kupuje njihovih proizvoda, a izloženi su troškovima. Ove godine dodatan trošak bilo im je 200 kuna koje su morali platiti za najam štanda. Zbog 200 kuna, kaže jedan od bivših redovitih izlagača, ove je godine nije sa svojim proizvodima došao na ovogodišnje Poljoprivredno-poduzetničke ideje i samo je promatrač. Kako se moglo primijetiti bilo je malo izlagača sa voćnim rakijama i vinima. Proizvođači su u strahu od trošarina i inspektora pa se sve rjeđe pojavljuju na ovakvim manifestacijama, a iz istog razloga izbjegavaju i manifestacije na kojima se ocjenjuje kvaliteta rakija. Strahuju da će biti evidentirani i da će ih potom posjetiti inspekcija.

 

Srednjoškolci napunili dvoranu

Ove godine nije bilo štanda ni jedne općine s novogradiškog područja na kojem su se zajednički predstavljali proizvođači s područja općine. Da jer interes poljoprivrednika manji za ovogodišnje Poljoprivredno-poduzetničke ideje već se vidjelo na parkiralištima u Relkovićevoj ulici i oko Društvenog doma, gdje je bilo puno manje automobila nego prethodnih godina, pogotovo onih registracijskim oznakama drugih gradova. Vidjelo se to i u dvorani Doma kulture, koja je doduše bila puna, ali su ju napunili srednjoškolci.

Related Post