STARCI NA METI PREVARANATA I NASILNIKA

716 0

SLAVONSKI BROD, 7. siječnja 2015. – U policijskim izvješćima u posljednje vrijeme česta su tema prevare nad starijim osobama. Posjećuju ih razni „inkasatori“ nudeći im usluge i obećavajući materijalnu korist.

Predstavljaju se kao predstavnici tvrtki (HEP, HRT) i javnih poduzeća pritom im za uslugu uzimaju novac. Starije o osobe su i na meti raznih i drugih prevaranata i razbojnika koji im nude razne usluge (masaža), a pritom ih pokradu. Stariji ljudi koji žive sami morali bi pripaziti koga puštaju u kuću. Evo nekoliko slučajeva iz današnjeg policijskog izvješća.

 

„BONI I KLAJD“ OTELI STARICI NEKOLIKO STOTINA KUNA – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili su kazneno djelo prijevare i razbojništva iz prošle godine za koje sumnjiče muškarca i ženu sa područja istočne Hrvatske. Policija sumnjiči 31-godišnjaka, da je dana 13. studenoga prošle godine, iza 16 sati, na području općine Podcrkavlje, uz pomoć 59-godišnjakinje počinio kazneno djelo razbojništva, otuđivši nekoliko stotina kuna od 68-godišnjakinje. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba. Dvoje osumnjičenika, policija je kazneno prijavila Općinskom državnom odvjetništvu.

 

STARICA „PREDSTAVNIKU HEP-a“ DALA NEKOLIKO TISUĆA KUNA – Policijski službenici također sumnjiče 31-godišnjaka, da je počinio kazneno djelo prijevare. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno, da je dana 2. listopada prošle godine, oko 12,30 sati, došao u dvorište obiteljske kuće u Šumeću, predstavivši se 73-godišnjoj vlasnici kao djelatnik HEP-a, rekavši da ima pretplatu od više desetaka tisuća kuna koju može dobiti natrag, a što rješava komisija koja će stići na njenu adresu za par sati. Također je rekao da mu za proviziju treba dati nekoliko tisuća kuna, što je žena i učinila, no za nekoliko sati shvatila je da je prevarena. Policija protiv 31-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

UZ PRIJETNJU OD STARTICE ZATRAŽIO NOVAC – Dana 6. siječnja, oko 10.15 sati, u Slavonskom Brodu, naselje Slavonija, nepoznati počinitelj je počinio kazneno djelo nad 72-godišnjakom od kojeg je uz prijetnju zatražio novac. Tom prilikom nije ništa otuđeno, niti je bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenici su ubrzo, pronašli i uhitili 49-godišnjaka nad kojim su dovršili kriminalističko istraživanje, potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela razbojništva u pokušaju, te protiv njega podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post