ČESTITKE I DOBRE ŽELJE ZA PRAVOSLAVNI BOŽIĆ

928 0

SLAVONSKI BROD – Kršćani koji po Julijanskom kalendaru slave Božić – Dan rođenja Isusovog paljenjem Badnjaka otpočeli su božićne praznike, a u najvećem broju pravoslavnih obitelji upriličeno je slavlje.

Vijećnici Skupštine Brodsko-posavske županije, gospođa Ružica Vidaković i gospodin Šerif Isaković na Badnjak su posjetili uvaženog gospodina Ratka Gatarevića – paroha slavonsko-brodskog.

Tom prigodom su njemu i svim onima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru, čestitali nastupajuće božićne praznike – Božić riječima: SRETAN BADNJAK i MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

 

-Na kraju susreta, uz prelijep doček u krugu obitelji sveštenika – paroha i prelijepo kratko druženje uz zdravicu, obostrano smo poželjeli sretnu Novu godinu, u nadi da pesimizam u društvu pretvorimo u optimizam, osiguramo brži napredak svim ljudima koji žive na ovim prostorima. Nada sve, moramo i želimo širiti međusobnu toleranciju i međusobno razumijevanje, ali i njegovati svoje običaje – navela je Ružica Vidaković, predsjednica županijskog HSLS-a.

 

Ružica Vidaković je prvi puta kao predsjednica Županijske skupštine posjetila slavonsko brodskog paroha 2005. godine. Od tada, zajedno sa svojim kolegama ovom gestom želi doprinijeti toleranciji, uvažavanju, boljem suživotu i njegovati vrijednosti koje u civiliziranom svijetu nemaju alternativu.

Related Post