STAVOVI HSLS – a

1544 0

Stav HSLS-a o pregovorima Vlade RH i Sindikata utemeljen je na Izbornom programu Stranke odnosno socijalno – liberalnim vrijednostima koje Stranka zastupa te važnošću uloge civilnog društva u kojemu bitnu ulogu imaju i sindikati.

 

Racionalno polazeći od toga da nepostizanje dogovora te jednostrani raskid ugovora ide isključivo na štetu i trošak poreznih obveznika, a iznos koji se sada uskrati biti će naplaćen sudom i tada s kamatama utrostručen, te da je do kašnjenja u pregovorima došlo isključivo krivicom Vlade:

 

– Pozivamo Vladu RH da se vrati pregovorima i prihvati zahtjev Sindikata da se aneksom regulira povrat sredstava u trenutku službenog izlaska iz gospodarske krize.

 

– Pozivamo Vladu RH da ne kažnjava učitelje i nastavnike ukidanjem dodataka „3-5-7-9“ jer odmazda nikada nije ništa dobro donijela onome tko ju je provodio.

 

– Pozivamo Vladu RH da se strpi još mjesec dana te da poštuje pravo Sindikata da na referendumu pita vlastito članstvo o bitnim odlukama, što je temeljno pravo za funkcioniranje stvarnog i politički neovisnog civilnog društva.

 

– Pozivamo Vladu RH da razmotri mogućnost da resor znanosti i obrazovanja vode ljudi koji imaju elementarna znanja iz tog područja, koji će kvalitetno i točno informirati Vladu i imati minimum ugleda među populacijom koju predstavljaju.

 

– Pozivamo Predsjednika Vlade da se osobno uključi u pregovore.

 

HSLS polazi od toga da je upravo u ovim teškim trenutcima za hrvatsku državu i društvo ulaganje u znanost i obrazovanje novih generacija te zadržavanje minimalnog standarda učitelja, nastavnika i profesora jedno od rješenja koje može dovesti do dugoročno pozitivnih promjena.

Related Post

HSLS UPOZORAVA

Autor - 19/12/2013 0
Hrvatska Vlada ne želi ukinuti besmislene županije, tristotinjak besmislenih općina i zatvoriti desetine neučinkovitih državnih agencija, ne želi smijeniti nesposobne…

HSLS PREDLAŽE

Autor - 13/11/2013 0
Na konferenciji za novinare održanoj 11. studenog 2013. godine u HSLS-u o teritorijalnom ustroju Republike Hrvatske govorili su Josip Budimir…

TRADICIONALNA FIŠIJADA

Autor - 05/08/2014 0
Uz odličan fiš i ribu u rašljama, članovi Sindikata umirovljenika i HSLS-ovci su se u nazočnosti Ružice Vidaković, predsjednice ŽV…