STRAVIČNA NESREĆA – Supružnici Zlatko i Ema Kožina biti će sahranjeni u utorak na mjesnog groblju u Dragaliću

1274 0

8. kolovoza 2011. – Primili smo policijsko izvješće o prometnoj

nezgodi, koja se dogodila u petak u 15,45 sati na pružnom prijelazu u Zapolju, u kojoj su poginuli supružnici Zlatko (52) i Ema (51) Kožina iz Dragalića. 

– U petak oko 15.45 sati u Zapolju se dogodila prometna nesreća u kojoj su dvije osobe poginule. Prometna nesreća se dogodila jer se 50-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Ford nije zastavio na pružnom prijelazu unatoč svjetlosno zvučnim znakovima koji su upozoravali na vlak, pa je prednjim dijelom vozila udario u bočni dio prvog vagona. Osobni automobil se nakon udara zanio i prevrnuo, te je jednim dijelom nabačen na središnju zaštitnu ogradu. Vozač i 51-godišnja putnica su od siline udara ispali iz vozila na južni kolosijek, a od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja su preminuli. Liječnici su njihovu smrt konstatirali u 16 sati.

Od trenutka kad se dogodila nesreća bio je zastoj u prometovanju vlakova, te je nakon saniranja situacije (u 18.40 sati) na željezničkoj pruzi promet ponovno uspostavljen. Istražni sudac je naredio obavljanje obdukcije nad mrtvim tijelima supružnika koja su prevezena u mrtvačnicu (bolnica Nova Gradiška). O prometnoj nesreći slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradiški – navodi se u policijskom izvješću.

Ema i Zlatko Kožina biti će sahranjeni na mjesnom groblju u Dragaliću u utorak 9. kolovoza.

 

Related Post