Libertas pobijedio u Cerniku

703 0

19. kolovoz 2011. – Jučer su nogometaši Mladosti na svome

igralištu odigrali svoju desetu pripremnu utakmicu protiv člana IV. HNL, zapad, Libertasa iz Novske. Gosti su pobijedili s 2:1 pogocima dojučerašnjih cerničkih igrača, što nije čudno jer gotovo pola novljanske momčadi čine upravo donedavni igrači Mladosti.

Nakon izjednačenog prvog dijela, igrački i po efikasnosti (1:1), Libertas je u nastavku, i pored više izrazitih prilika Cerničana, pobijedio domaćina pogocima, kako rekosmo, donedavnih igrača Mladosti, Kurjakovića i Vlaovića, koji, očito, dobro poznaju teren gdje su godinama vrlo uspješno igrali za cerničkog hrvatskog trećeligaša.

Mladost je rano primila pogodak, već u 3. minuti, velikom pogreškom svoje zadnje linije, koju je vješto iskoristio Kurjaković. Nakon toga Mladost stvara mnogo prilika, a jednu od njih koristi novi mladi golgeter Cerničana, novak Bruno Boban i izjednačuje na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Mladost je bolja, nadmoćnija i stvara više prilika. U 2 navrata imaju ih najprije Martinović, pa 2 puta i Boban i jednom prinova iz Davora ,Olić. Svaku put obrana Libertasa spašava sa golne crte ili uspješno brani vratar Libertasa. Međutim, što nisu uspjeli Cerničani, postiže Libertas preko donedavne cerničke uzdanice Marija Vlaovića, koji donosi pobjedu za svoj novi klub (2:1).

Trener Mladosti Dinko Terzić nakon utakmice ipak nije zabrinut zbog poraza, jer stvara novu momčad za prvenstvo i dobro ju je posložio, ali nedostaje jedino efikasnost. Jer treba znati da je Mladost u ovom prijelaznom roku izgubila čak 9 igrača, od toga bar 5 standardnih bez kojih se nije mogla zamisliti igra Cerničana. Ubacivanjem mladih igrača, juniora iz pričuve u završnici utakmice, opet donosi oscilacije u igri, pa tako i sada jer je znano da trener Terzić nema tako „široku klupu“, što se jako osjeti. Da mu treba još iskusnih igrača vidi se po tome što je jučer vratio i Đakovića, koji je već „objesio kopačke o klin“, kao i Dalibor Medved, ali će oni morati pomoći dok se mladi ne uigraju. Prema tome, poraz protiv solidnog Libertasa, najviše radi bivših cerničkih igrača, koji su sada okosnica momčadi iz Novske, nije shvaćen tragično jer su ipak to pripremne utakmice, gdje se ustaljuje forma.

 

Na jučerašnoj utakmici momčadi su igrali u sastavima:

 

MLADOST: Kao, Dobrovac. Kalić, Janković, Jelančić, Lukšić, Akmačić, Mulac, Boban, Martinović, Kumić, još su igrali:Vrabac, Videc, Vlaović, Burazović, Đaković, Galik, Olić.

TRENER: Dinko Terzić

 

LIBERTAS: Prka, Kašljević, Milanković, Balašković, Trutić, Barišić, Lipovac, Šakić, Vlaović, Kurjaković, Atlija, još su igrali:Franić, Aleksić, Sertić, Kumf, Baranašević, Galesić, Mašunjac.

TRENER: Đuro Petrinec.

 

Utakmicu je sudio Robert Vukšić iz Cernika.

Related Post