STUDENTI OSJEČKOG MEDICINSKOG FAKULTETA NA PRAKSI U NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI

1510 0

NOVA GRADIŠKA, 14. studeni 2015. – Sedmero studenata Medicinskog fakulteta iz Osijeka već se tjedan dana nalaze u Novoj Gradiški gdje i novogradiškoj bolnici u kojoj odrađuju dio redovne prakse.

Uglavnom na Kirurškom odjelu zajedno sa svojim mentorima stječu prijeko potrebna praktična znanja.

Odmah po dolasku u svom uredu ih je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu sanacijska upraviteljica dr. Ljepša Rakas Vujčić, a osim obilaska novogradiškog odjela Preddiplomskog studija sestrinstva, dislocirane ispostave Medicinskog fakulteta iz Osijeka, u svom uredu primio ih je u četvrtak i novogradiški gradonačelnik Željko Bigović.

U njihovoj pratnji bili su primarijus dr. Zoran Jukić te dr. Josip Kolođi. Zajedno sa studentima zahvalili su gradonačelniku i novogradiškoj gradskoj upravi što su im osigurali smještaj u „Slavonskom biseru“ te i na druge načine ukazali maksimalno gostoprimstvo.

Zanimljivo je bilo čuti dojmove studenata koji ponajprije ističu jako ugodnu radnu klimu i po njima sjajne međuljudske odnose u novogradiškoj bolnici naglašavajući da im liječnici i medicinsko osoblje nesebično pomažu kako bi i sami puno toga praktično odradili.

Dr. Jukić je posebno naglasio niz aktivnosti novogradiške gradske uprave koje su rezultirale i otvaranjem spomenute ispostave Medicinskog fakulteta iz Osijeka no kako je rekao, zajedno će se nastaviti borba za to da se novogradiškoj bolnici vrati status i pravni identitet. (Antun Brađašević Radio Prkos)

 

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 21/08/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 21. kolovoza 2015. – Rock večer 20. Novogradiškog glazbenog ljeta u potpunosti je ispunila sva očekivanja. Kiša je…

HEROJI

Autor - 21/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 21. rujna 2012. – Pripadnici 121. brigade HV-e svečano će obilježili 21. obljetnicu ustroja brigade u subotu 29.…

OSIGURANA PITKA VODA

Autor - 18/05/2014 0
Gradonačelnik poziva građane da dođu u Javnu vatrogasnu postrojbu i natoče pitku vodu u količinama koje su im potrebne NOVA…