Susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice

1417 0

Autor Višnja Mikić

NOVA KAPELA  – U subotu, 27. siječnja, u Novoj Kapeli je održan redoviti susret  štovatelja Gospe čudotvorne medaljice. U novokapelačkoj župi Blažene Djevice Marije ima ih stotinjak.

Susret je počeo molitvom i pjesmom u ugodnom i zagrijanom prostoru općinske vijećnice, gdje su štovatelje pozdravile Marijine sestre – č.s. Cecilija Firić i č.s. Samuela Markanović. Uslijedilo je lijepo i poticajno predavanje s. Cecilije o ženi, majci i obitelji. Kao uzor u svemu, sestra je istaknula Svetu obitelj, kojoj se kršćanske obitelji trebaju moliti i zazivati je u svakoj konkretnosti svog obiteljskog života.

Nakon pauze za okrjepu, za koju su se pobrinule štovateljice Gospe čudotvorne medaljice iz Nove Kapele, č.s. Cecilija govorila je o svetoj Katarini Laboure, o Gospinim ukazanjima ovoj redovnici i o čudotvornoj medaljici. Upoznala je nazočne i s djelovanjem Marijinih sestara koje su danas svojim radom prisutne u Beninu, Ukrajini, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Slijedile su molitva krunice i Vječna devetnica, a među štovatelje upisali su se novi članovi. Kako nam je rekla č.s. Samuela, najmlađe štovateljice u župi za sada su sestre Andrea i Antonija Pekić.

Program susreta nastavljen je u župnoj crkvi   svetom misom i klanjanjem pred Presvetim.

Tjedan prije, Marijine sestre su održale susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice u susjednoj  župi Gornji Lipovac.

Related Post

PODVOĐENJE I ODNOŠAJ S DJETETOM

Autor - 17/01/2013 0
SLAVONSKI BROD, 17. siječanj 2013. – Policijski službenici su u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom Slavonski Brod proveli kriminalističko istraživanje…