SVE JE SPREMNO ZA NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO: Glazba za svačiji ukus, gastronomska ponuda za svačiji stomak, dobra zabava za sve

1852 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 23.  srpnja  2018. – Osim što mu   rastu ugled  i interes, za ovogodišnje, 23. po  redu  Novogradiško  glazbeno ljeto, nakon konferencije za novinare moglo bi se kazati ništa novo. Brojni  ugledni glazbenici, glazbe za svačiji ukus i brojni drugi popratni sadržaji  sigurno će  i ove godine napuniti središnji gradski trg i okolne ulice. I ove godine nema naplate ulaznica  jer su organizatori  ove godine osigurali pola milijuna kuna  koje će namaknuti  Grad Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija i brojni sponzori.

Program  Novogradiškog glazbenog ljeta na konferenciji za novinare danas su predstavili Bernard Kumić, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i  direktorica Turističke zajednice grada Dinka Matijević.

Iako će se glavni glazbeni sadržaji odvijati od 16. do 19. kolovoza na pozornici  u središtu grada, izvan tog okvira bit će sportskih, kulturnih, gastronomskih  i drugih sadržaja. I ove godine  odvijat će se dvostruki glazbeni program, jedan na pozornici u središtu grada , a drugi na Ljetnoj pozornici gdje će biti organiziran Ibiza open air party, koji će početi već 3. kolovoza.

Glavni glazbeni sadržaji Novogradiškog glazbenog ljeta počinju u četvrtak 16. kolovoza. Nastupit će  domaći JOCKER band,   slovenskih  THE UNIMOGS bend, a kao središnji  događaj rock večeri je nastup srpske  grupe  S.A.R.S. frontmana Žarka Kovačevića koja mješavinom različitih glazbenih pravaca oduševljava  glazbenu publiku u regiji.

Petak, 17.kolovoza je, tradicionalno namijenjen  tamburaškoj glazbi. Tamburaškim  sastavima “Tkanica”  “Satir”,  kojima će se    pridružiti klapa „Cambi“, poslije koje će   nastupiti  Hanku Paldum i Učiteljice.

 Glazbeni program u  subota, 18.kolovoza, će tradicionalno  početi  festivalom “Djeca pjevaju hitove”.  Nakon djece   nastupit će domaći Rockeri, a potom  Plavi orkestar i Željko Bebek.

Nedjelja, 19.kolovoza je  rezervirana za  folkloraše.   Uz organizatora KUD „Trenk“ nastupit će  Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška, Udruga Matice umirovljenika Nova Gradiška i kulturno-umjetnička društva  „Berda“ iz Brestovca i „Podravac“ iz Sopja.

Istaknimo i druge sadržaje.  Već  11. kolovoza održat će se  Festival kave i kolača koji će trajati sve do 15.kolovoza,  tradicionalni koncert ozbiljne glazbe “U ljetnu večer” na Trgu glazbenika održat će se 12 kolovoza, a tradicionalna  izložba “Šuma okom šumara” bit će u „staroj NAMI otvorena 13.kolovoza.

Za ljubitelje craft  piva izdvojimo “Bošnjak craft”, koji će  u gradskom parku kod fontane, na prostotu koji neki već nazivaju pivskim trgom,   okupiti  desetak hrvatski proizvođača  craft piva.

Ne treba posebno isticati  gastronomsku ponudu novogradiških  ugostitelja, ali treba najaviti sajam  Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki, koji trena svakako posjetiti, vidjeti, kušati i kupiti  kvalitetne domaće proizvode koje nude.

I ove godine  nisu zaboravljeni najmlađi posjetitelji Novogradiškog glazbenog ljeta  za koje  će u gradskom parku u  KIDS FUN ZONI, biti  pripremljeni razni zabavni sadržaji i igre.

Related Post

Autor - 16/05/2018 0
NOVA GRADIŠKA – Sukladno preporuci Međunarodnog savjeta muzeja – ICOM-a, Međunarodni dan muzeja obilježava se u muzejima širom svijeta od…

BRODSKO-POSDAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 10/06/2016 0
SLAVONSKI BROD – U Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije 8. lipnja 2016. godine održana je Završna konferencija dvaju projekata čiji je…