Teško ozlijeđena dvoipolgodišnja djevojčica, uhićeni 27-godišnji otac i 24-godišnja majka

1259 0

U obitelji je još troje djece starosti 3 mjeseca, 3 i 5 godina koje je Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška zbrinuo u udomiteljsku obitelj

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2. travnja 2021. – U srijedu (31. ožujka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske zaprimili su dojavu da je dijete s ozljedama glave i tijela dopremljeno u bolnicu u Novu Gradišku. Dijete je u bolnicu donijela majka koja je rekla da je palo i ozlijedilo se.
Radi se o dvoipolgodišnjoj djevojčici koja je zbog teških ozljeda glave iz novogradiške bolnice prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u jedinicu intenzivnog liječenja. Novogradiška bolnica obavijestila je i policija.
Kako je za Hinu izjavio Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti, primljena je u kritičnom stanju i životno ugrožena s kraniocerebralnim ozljedama i hematomima po tijelu.
-Zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela Povreda djetetovih prava, jučer su uhićeni su 27-godišnji otac i 24-godišnja majka nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje – priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Rješenjem Centra za socijalnu skrb, Nova Gradiška preostala djeca iz obitelji smještena su u udomiteljsku obitelj.

Kako kaže Branko Medunić, ravnatelj novogradiškog Centara za socijalnu skrb, u Centru su bili upoznati sa stanjem u obitelji. Zbog problema koje su imali roditelji su sami zatražili da se djevojčica zbrine što jer Centar i učinio. Kada su se sredili odnose i materijalno stanje ponovo su zatražili skrb na djevojčicom što im je Centar odobrio uz mjere nadzora i kontrole. U obitelji je još troje djece starosti 3 mjeseca, 3 i 5 godina.
Nakon kriminalističkog istraživanja policija će priopćiti je došlo do teškog ozljeđivanja djevojčice.

Related Post