TRAGIČAN RASPLET LJUBAVNE PRIČE ŠOKIRAO BROĐANE

1062 0

SLAVONSKI BROD – Patološka ljubomora najvjerojatniji je uzrok stravičnog ubojstva i samoubojstva koje je jučer šokiralo stanovnike Slavonskog Broda. Već prema prvim neslužbenim informacijama, doznali smo kako je riječ o

44-godišnjem policajcu Goranu Berakoviću koji je usmrtio svoju djevojku, šest godina mlađu Ines Garić s kojom je odnedavna živio u njezinom stanu, u Zrinskoj ulici na broju 10 u središtu Slavonskog Broda.

 

Neslužbeno također doznajemo da je u vrijeme ubojstva i samoubojstva u istom stanu spavala sedmogodišnja djevojčica – Inesina kći koja, srećom, nije ništa čula. Probudio ju je oko 8,20 sati djed Drago, kada ju je, kao i svakog jutra, došao odvesti u školu.

U kući Garićevih, šok, tuga, nevjerica…Prijatelji i susjedi dolaze izjaviti sućut. Nitko ne može suspregnuti suze. Kako je to moguće, zašto ju je ubio, voljeli su se…Nitko nema odgovor za shrvanu majku Vedinetu, dok otac Drago, skamenjen je od prizora koji je zatekao, ne može niti plakati. Začudio se kada je ušao u stan i nije zatekao već spremnu unučicu za školu. Dozivao je kćer pa unuku, pokucao na vrata spavaće sobe…, kada je shvatio da je zaključana na silu je provalio. Zatekao je jezivi prizor, mrtvu kćerku i njezinog dečka.

 

– Kroz jastuk joj je pucao u glavu, kao Al Capone… – izustio je otac potpuno u šoku od slike koju nikada neće izbrisati. Unatoč šoku zbog gubitka kćeri, smogao je snage da nasloni izbijena vrata na ulaz spavaće sobe, nazove službu 112, da probudi unučicu i odvede kod bake, ne govoreći joj ništa o zločinu u susjednoj sobi…

 

Iako su službene informacije policije, kao i zamjenice županijskog državnog odvjetništva Ljiljane Valinčić stizale su kapaljku, priča o nesvakidašnjoj tragediji širila se nevjerojatnom brzinom. Dobar dio mlađih Brođana poznaje Ines, pravnicu koja je nakon razvoda od supruga živjela sa sedmogodišnjom kćerkicom. Još više je sugrađanima poznat policajac koji je obavljao dužnost pomoćnika načelnika prometne policije. Oboje su bili razvedeni, a od prije dvije godine su bili u vezi.

 

UBIO JE IZ SLUŽBENOG PIŠTOLJA?

 

Stravičan događaj u kojem je policajac uporabio službeni pištolj kako bi presudio svojoj partnerici i sebi, nameće pitanje psihofizičke kontrole osoba koje imaju dozvolu za nošenje oružja.

 

– Svi obvezatno prolazimo psihofizičke preglede pri zapošljavanju u MUP-u, dok MUP povremeno također organizira preglede kao i psihosocijalnu pomoć – kaže Nujić. Dodaje i kako rukovoditelj policajca može zatražiti izvanredni liječnički pregled ako procijeni da je djelatnik psihički nestabilan. Također je obveza liječnika opće prakse ako za pacijenta (policajca) procijeni da ima psihičkih problema – da obavijesti policijsku upravu. Kako doznajemo, Goran Beraković nije pokazivao nikakve simptome psihičke nestabilnosti i dan prije stravičnog nauma najnormalnije je obavljao svoje radne zadatke. Kroz jastuk joj je pucao u glavu, kao Al Capone… – izustio je šokirani otac

 

TIJELA ODVEZENA NA OBDUKCIJU

 

– Očevidom je utvrđeno da je 44-godišnji muškarac (policijski službenik PU brodsko-posavske), najvjerojatnije uporabom vatrenog oružja usmrtio 38-godišnju ženu, a potom počinio samoubojstvo – navodi u priopćenju glasnogovornica PU Kata Nujić. Zamjenica županijskog državnog odvjetništva Ljiljana Valinčić potvrdila je da će se nakon obdukcije utvrditi uzroci smrti i nastaviti kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti nemilog događaja.

 

Marija RADOŠEVIĆ Glas slavnije

Foto: Marija Radošević

Mrtva tijela odvezena su na Odjel patologije brodske bolnice

 

Related Post