TRAŽI SE PRIVREMENA MJERA RASPOLAGANJA NOVCEM PRIKUPLJENIM ZA LIJEČENJE NORE ŠITUM

1294 0

Đana Atanasovski i Ivica Šitum traže da Udruga „Hrabro dijete“ isplati 4,1 milijun kuna sa zateznim kamatama.

 

NOVA GRADIŠKA, 8. veljače 2014. – Općinski sud u Novoj Gradiški u ponedjeljak 10. veljače će se očitovati o tužbi koju je odvjetnički ured Španović iz Zagreba podnio u ime Đane Atanasovske i Ivice Šituma protiv Udruge roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti „Hrabro dijete“ Nova Gradiška. Od suda traže da donese slijedeću presudu:

 

„Nalaže se tuženiku da tužiteljima solidarno isplati iznos 4.118.549,73 kuna sa zakonskim zateznim kamatama tekućim od dana podnošenja tužbe pa do isplate po stopi koja se određuje za svako polugodište uvećanjem eskontne stope Hrvatske narodne banke koja je vrijedila zadnjeg dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu za pet postotnih poena te da mu nadoknadi troškove parničkog postupka sa zakonskim zateznim kamatama po gore navedenoj stopi tekućim od donošenja prvostupanjske presude do isplate , sve u roku 15 dana“.

 

Podsjetimo. Spor između Udruge „Hrabro dijete“ i roditelja pokojne Nore Šitum nastao je u trenutku kada je udruga, najprije odbila uvid u stanje žiro računa, a potom odbila predati preostali novac prikupljen za liječenje male Nore. Đana Atanasovski i Ivica Šitum smatraju da kao nasljednici pokojne kćeri imaju pravo raspolagati preostalom humanitarnom pomoći kao njezinom vlastitom imovinom.

 

Kako obrazlažu Sudu donošenje privremene mjere pročitajte u podnesenoj tužbi.

 

Kako doznajemo od Harisa Kaptanovića, tajnika udruge „Hrabro dijete“, novac je sačuvan i nemaju ništa protiv odluke Suda da se uskrati raspolaganje dok institucije ne odluče kome pripada. Protive se, međutim, da se blokira rad udruge, a time i skrb za bolesnu djecu i potpora njihovim obiteljima.

Related Post