TRAŽE PRAVDU ZA NIKOLL: Udruga Veronika Vera u petak organizira prosvjed u Novoj Gradiški i Osijeku

489 0

Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 9. lipnja  2022. – Udruge Veronika Vera u petak 10. lipnja organizira  prosvjede u  Osijeku, a potom i u Novoj Gradiški na kojima će, kako navode, nastaviti  tražiti pravdu za  2,5 godišnju Nikoll  i drugu zlostavljanu, zanemarivanu ili nepravedno oduzetu djecu. Prosvjed u Novoj Gradiški  održat će se ispred Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška od 14,00 do 15,15 sati.

-Nastavljamo tražiti pravdu za 2,5 godišnju Nikoll Dedić, koja je smrtno stradala u biološkoj obitelji za vrijeme nadzora Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška prije 14 mjeseci!  

Nikoll Dedić postala je simbolom zlostavljane i ubijene djece u RH, njena smrt ubrzala je proces reformi u području socijalne politike RH.

Djelatnici iz nadzora Czss N.G. i njihovi pogrešni i površni postupci čiji nezakonit i neprofesionalan rad još uvijek istražuje sud u Slavonskom Brodu, nemaju luksuz zaborava, već im dolazimo probuditi savjest koju nemaju i podsjetiti ih na ogromno zlo koje su napravili našoj maloj Nikoll. Nikoll bi bila živa da su pošteno radili svoj posao i reagirali na prijavu o zlostavljanju.

Očekujemo suđenje i kaznu proporcionalnu njihovoj odgovornosti, ali tražimo i pravdu za njenu polusestru 9,5 godišnju Teu Dedić s kojom se nije postupalo ispravno odnosno na način koji je u njenom najboljem interesu unutar Centra za socijalnu skrb NG i Ministarstva socijalne politike. 

Teu su u veljači ove godine “žurno” oduzeli baki Ramizi iz njihovog kućanstva u kojem su živjele 9 godina, a opasnosti ni ugroženosti za Teu nije bilo ni tada niti sada, naročito nakon što je njen biološki otac Danijel Dedić (izgubio je roditeljska prava na svu djecu), osuđen na sedmogodišnji zatvor. U kući s bakom Tea ima ljubav, svoju sobu, svoje navike…a u udomiteljstvu pati i pokazuje znakove psihičke traume radi bezrazložnog odvajanja od bake. Još se jedno dijete traumatizira i postupa s njim kao s predmetom. Za Czss Nova Gradiška ništa novo, no čudi tvrdoglavost Ministarstva socijalne politike koje ne uvažava činjenice, naročito ono što je najvažnije – želju Tee da se vrati baki. 

U našoj državi djeca očigledno nemaju ljudska prava i nekog tko zaista zastupa njihovu dobrobit i interes, a taj termin je na žalost nešto što se  samo površno i olako izgovara, a potpuna je suprotnost u praksi.

Prije dolaska u Novu Gradišku, Udruga Veronika Vere organizira promotivnu akciju ispred Županijskog suda u Osijeku u 11 sati. 

Suci pedofili koje je sustav zaštitio, iako su napravili gnjusan zločin seksualnog iskorištavanja maloljetne djevojčice prije dugo vremena, čut će što mislimo o njima i da njihova zlodjela nisu zaboravljena. 

Također, osječki  tzv. “ugledni građani” koji su kao korisnici u lancu maloljetničke prostitucije prije 13 godina ostali zaštićeni i neokrznuti pred licem pravde, bit će tema u Osijeku.

Nadamo se da ćete pratiti ova dva prosvjeda – navodi  dr. sc. Stela Prislan Fujs, koordinatorica Udruge Veronika Vera za područje socijalne politike, Zagreb

Related Post